HäCKENILSKAN På TELE2: "DET SKA VARA HELT OMöJLIGT"

STOCKHOLM. Häcken tappade 0-3 till 3-3 i slutskedet borta mot Djurgården.

Efteråt vet Simon Gustafson inte riktigt vad han ska säga.

– Det ska vara helt omöjligt att komma tillbaka från 0-3 med åtta minuter kvar, konstaterar mittfältsstjärnan. 

Det såg ut som tre säkra Häckenpoäng inför storpubliken i Stockholm, men Tokmac Nguens reducering i 87:e minuten ändrade allt.

Djurgården fick ny energi, reducerade på nytt två minuter senare genom samme Tokmac och när sedan Marcus Danielson förvaltade straffen i 94:e minuten var den galna upphämtningen fullbordad.

Danske mittfältaren Mikkel Rygaard är mycket besviken över hur hans lag vek ner sig på slutet.

– Det är så klart inte bra nog. Vi lyckas inte blocka deras skott och när de får in första målet får de tryck… Men vi kan inte släppa in tre mål sista minuterna, det är inte bra nog, säger dansken.

Lagkamraten och parhästen på mittfältet, Simon Gustafson, är inne på samma spår.

– Vi gjorde en bra match i 87 minuter och en usel match sista åtta minuterna. Jag har ingen bra förklaring… 

– Men det ska vara helt omöjligt att komma tillbaka från 0-3 med åtta minuter kvar. Det är svårt att hantera känslorna kring det. 

Det var inte bara Djurgårdens upphämtning som irriterade Häcken. Handsen på Adam Lundqvist i 93:e minuten som resulterade i hemmalagets straff blev en snackis. I tv-studion slog Nordin Gerzic fast att det absolut inte var någon straff. Domaren Mohamed Al Hakim ville i den mixade zonen inte uttala sig om domslutet. Inte heller Samuel Gustafson vill kommentera det, men Rygaard säger så här;

– Jag stod vid bänken och domaren stod i min linje. Jag kan inte se om bollen tar på handen eller bröstet så jag vet fan inte hur domaren ser det, konstaterar Rygaard.

Häcken har bara en poäng på två matcher efter förlusten i premiären hemma mot Mjällby. Närmast väntar BP på Bravida kommande måndag. 

TV:

2024-04-08T20:47:11Z dg43tfdfdgfd