JESPER FRöDéN KALLAS IN TILL TRE KRONOR INFöR VM

Tidigare i veckan sköt Jesper Frödén guldet till ZSC Lions i Schweiz.

Nu blir han inkallad till Tre Kronors trupp i VM-uppladdningen. 

Det var i tisdags som Jesper Frödén klev fram som stor hjälte för ZSC Lions genom att skjuta det matchvinnande 1-0-målet när laget vann med 2-0 i den sjunde och avgörande finalmatchen mot Lausanne för att säkra guldet. 

Men det blev inget långt firande för den svenske stjärnan. 

Under fredagen meddelade Tre Kronor nämligen att Frödén har anslutit till landslagssamlingen i Tjeckien inför VM och han var också med på isen under gårdagens träning. 

Sverige spelar just nu Betano Hockey Games som sista uppladdning innan VM börjar nästa vecka. Frödén kommer då att vara med och spela i lördagens match mot just Tjeckien.

Till dagens match mot Tjeckien är också stjärntrion från NHL – Rasmus Dahlin, Lucas Raymond och André Burakovsky – aktuella för spel.

Jesper Frödén hade en toppsäsong i ZSC Lions i Schweiz där han sköt 22 mål och 40 poäng på 47 matcher i grundserien och han kom därmed på en delad tredjeplats i skytteligan. I slutspelet blev det sedan 2+4 på 15 matcher för Frödén. Han har även levererat i landslaget tidigare under säsongen då han har gjort 2+2 på fem matcher i tidigare EHT-turneringar. 

Den målfarlige forwarden spelade VM med Tre Kronor 2021 och var då lagets bästa målskytt med 3+1 på fem matcher. 

Det är ännu oklart om Frödén tar en plats i årets VM-trupp som kommer att presenteras på onsdag, dagen innan mästerskapets start. Innan dess ska Sverige spela mot först Tjeckien och sedan Finland.

TV: NHL-spelarna klev fram i Tre Kronors seger

2024-05-04T08:09:08Z dg43tfdfdgfd