TV: DIAWARA TILL FD – "CHOCKAD, DET äR KONSTIGT"

STOCKHOLM. Han lämnade MFF för AIK i vintras, men ändå belönas nu Ismael Diawara med en guldmedalj för skåningarnas cuptitel i onsdags.

– Jag blev chockad, för det är ju lite konstigt, säger han i en tv-intervju med FotbollDirekt.

Ismael Diawara vaktade Malmö FF:s mål i Svenska cup-kvalmatchen mot Smedby i augusti förra sommaren. 

Att AIK-målvakten, som bytte klubb i vintras, spelade matchen mot Norrköpingslaget för snart ett år sedan gör ändå att han får en guldmedalj efter MFF:s cupfinalseger mot Djurgården i onsdags.

– Det var ingenting man tänkte på. Jag vann inte cupen med AIK så jag hade inte förväntat mig en cupmedalj. 

Hur reagerade du på beskedet?

– Jag blev chockad, för det är ju lite konstigt. Men sedan var det väl ingenting mer med det, säger Diawara som i 2-0-segern mot Smedby inte bara höll nollan utan också utsågs till matchens lirare.

– Det var en lite konstig match där Smedby gjorde det bra ändå. Jag blev matchens lirare men de hade fixat det här cupguldet utan mig. 

Diawara kom till Malmö FF från Degerfors sommaren 2021 och i skadade Johan Dahlins frånvaro kastades han in i hetluften i Champions Leagues gruppspel. Ett halvår senare blev målvakten den stora cuphjälten i finalen mot Hammarby som Malmö FF vann på straffar, ett cupguld som var skåningarnas första på 33 år.

Nu var det Johan Dahlins tur att bli MFF:s cuphjälte i finalen mot Djurgården som också avgjordes på straffar.

– Vi är nära vänner och har jobbat ihop ett tag, så jag är jätteglad för hans skull.

Även om du är AIK-spelare nu, kan du glädjas åt att MFF vinner titlar som de gjorde nu?

– Självklart hade jag velat vinna cupen själv, men jag har vänner och så där så jag är glad för dem. Absolut kan jag glädjas med dem. 

I MFF hade Diawara veteranen Johan Dahlin före sig i hierarkin. Med flytten till AIK är det i stället landslagskeepern Kristoffer Nordfeldt som är förstemålvakt. 

– Men jag tror att det kan bli bra för mig här. AIK är en fantastisk klubb så jag tror att det kan bli jävligt bra för både min egen del och för klubben.

Mot just Malmö FF i senaste allsvenska omgången gjorde Diawara sin första allsvenska start för AIK, men det var en match som han helst vill glömma då MFF vann på Eleda stadion med 5-0.

– Jag har hämtat mig från det nu. Jag har fått bra stöd och vi har stöttat varandra, för det var ju fler spelare som var med där. Men det här är fotboll, det är bara att studsa tillbaka till nästa match. 

Fick du någon skit på sociala medier? Hur har du i så fall tacklat det?

– Jag läser faktiskt inte så mycket, men det är något som man får räkna med att det händer. Men det är bara att gå vidare från det. 

Nordfeldt hade varit krasslig inför mötet med MFF vilket gjorde att Diawara fick chansen. Nu är Nordfeldt tillbaka igen och Diawara vet själv inte vem som vaktar målet under söndagen mot IFK Norrköping på hemmaplan.

– Jag vet inte, vi får se vem tränaren väljer. 

Diawara var på skojhumör under fredagens träning i solskenet på Karlberg. Han pikade assisterande tränaren Henok Goitom att den gamla AIK-stjärnan slog för dåliga inlägg.

– Henok är klass. Hånar man honom blir han bättre. Han blir bättre när man hånar honom – och jag gillar det, avslutar 29-åringen och ler. 

2024-05-04T06:01:45Z dg43tfdfdgfd