EFTER NOBBEN – TALANGEN UTTAGEN I SKIDSKYTTE

Multitalangen Elsa Tänglander tackade nej till längdlandslaget.

Som väntat var det för en tydligare satsning på skidskytte.

16-åringen finns med i utvecklingslandslaget inför nästa säsong.

När längdskidorna på torsdagen presenterade landslagstrupper inför kommande säsong saknades Tänglander. Landslagschefen Anders Byström meddelade att 16-åringen blivit erbjuden en plats i juniorlandslaget, men tackat nej.

Dagen därpå stod det klart varför.

Elsa Tänglander är uttagen i skidskyttelandslagets Team Autoexperten, träningsgruppen under A-landslaget, med åkare "med stark utvecklingspotential och möjlighet att i framtiden slå sig in i A-landslaget". Det säger en del om skidskyttelandslagets tro på Tänglanders potential, med tanke på att det finns en lägre träningsgrupp mer specifikt fokuserad på åkare i gymnasieåldern.

"Team Autoexperten är nu ännu tydligare ett utvecklingslag där en stor del av målsättningen är just att förbereda de aktiva för större uppgifter", säger Svenska skidskytteförbundets sportchef Anna-Maria Uusitalo i ett pressmeddelande.

Elsa Tänglander tog i vintras både ungdoms-OS-guld i längdskidor och JVM-guld i skidskytte. Under den gångna säsongen sade hon att längdskidorna var hennes främsta fokus.

2024-05-03T07:12:22Z dg43tfdfdgfd