TV: JACK BERGLUND SKöT SVERIGE TILL EN SEMIFINAL

Sverige har tagit sig till en ny semifinal av U18-VM. Det efter att ha besegrat Finland med 2-1 – där Jack Berglund klev fram med det matchavgörande målet i andra perioden.

ESBO (HOCKEYSVERIGE.SE)

Jack Berglund och Sverige var grova underdogs mot Finland. Men då kom man upp, stod för turneringens bästa insats, och kommer nu få spela en semifinal.

Där Färjestadstalangen också var den som avgjorde matchen med sitt 2-1-mål i den andra perioden.

– Det är nog uppe bland skönaste vinsten i min karriär. Vi kommer verkligen ihop som en grupp och kliver fram för varandra, säger matchvinnaren.

Sverige ser nu ut att få möta Kanada (om de inte förlorar mot Lettland). Ett returmöte från premiären som slutade med en seger för kanadensarna.