TOMASSONS KRAV På ZLATAN I MILAN

Zlatan Ibrahimovics karriär är över och superstjärnan ska snart hyllas av landslagspubliken. 

Förbundskapten Jon Dahl Tomasson har dock fortfarande förväntningar på Zlatan. 

– Jag hoppas att han kan ta min gamla klubb tillbaka till dit den hör hemma, säger Tomasson till Expressen.

Zlatan Ibrahimovic ska avtackas för lång och trogen tjänst i det svenska landslaget. När Sverige möter Serbien på hemmaplan den 8 juni planeras en stor avtackning. 

Då ska Blågula supportrar tillsammans med Zlatan få minnas tillbaka till de 62 mål på 122 landskamper som superstjärnan stod för. 

Nya förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson ser fram emot att få vara en del av avtackningen. 

– Det är en extremt viktig dag. Han har gjort mycket bra och gör fortfarande bra saker, inte bara i Sverige utan även i Europa och i världen. Det är ett bra tillfälle att fira honom, säger Tomasson till Expressen.

Zlatan Ibrahimovic arbetar numera i en roll som rådgivare till Milans klubbledning. Ett Milan som Tomasson spelade tre säsonger för och bland annat vann Champions League med, 2003. 

Förbundskaptenen hoppas på framgångar för den gamle anfallaren i den nya Milan-rollen. Tomasson hoppas att Ibrahimovic ska kunna ta klubben tillbaka ”dit den hör hemma”.

– Ute i Europa, högt där uppe. Det skulle vara fantastiskt om han lyckades med det, säger Tomasson och svarar på frågan om en Champions League-titel:

– Förhoppningsvis. Kanske inte direkt. Men vinna ligan, ta klubben ut i Europa och hjälpa klubben tillbaka till toppen.

Förutom Milan representerade den 47-årige förbundskaptenen klubbar som Herenveen, Newcastle, Feyenoord, Stuttgart och Villareal under sin spelarkarriär.

2024-05-03T11:13:42Z dg43tfdfdgfd