TRE PUNKTER: "ETT NEJ TACK I SOMMAR KAN BLI GULD VäRT FöR MFF"

STOCKHOLM. Ett slagfält i 97 minuter. 

Sedan kunde vi konstatera att MFF fortsatt vinner i årets allsvenska.

Erik Botheims mål i 94:e blev en käftsmäll för alla djurgårdare på Tele2 som fick se Tokmac Nguen hjärnsläppa sig till ett direkt rött kort tio minuter före Botheims mål.

***

Mer derbykaraktär än derbyt

Det small rejält på planen i kväll. Tacklingar och efterslängar avlöste varandra och det var allmänt grinigt mellan Djurgården och MFF. Det slog mig tidigt att det var mer derbykaraktär på den här matchen än vad det var på Friends i söndags när AIK och Djurgården drabbade samman. Även om chanserna inte var allt för många var den här matchen en gottepåse för alla neutrala, vill jag tro – jag blev underhållen i alla fall av den fysiska, fartfyllda fotbollen/brottningsmatchen. Botheims mål i 94:e gör dock att det nu skiljer fyra poäng mellan MFF och AIK inför seriefinalen på söndag. Krysset som AIK-spelarna efter Värnamosegern i går hoppades på hade förstås gett seriefinalen än mer taggning.

Majestätiska Cornelius 

FD kunde i dagarna bekräfta intresse från holländska storklubben Feyenoord gällande Derek Cornelius – och inte konstigt är väl det. Han är majestätisk där bak för MFF och glänste kanske allra mest på Tele2 i kväll med sin naturliga pondus och stjärnglans. Ihop med Pontus Jansson bildar han allsvenskans bästa mittlås och lyckas MFF säga nej tack och behålla den kanadensiska landslagsmatchen säsongen ut kan det visa sig guld värt, inte bara gällande Lennart Johanssons pokal utan framförallt kring det kommande Europaspelet. Nu var det också Cornelius som nickade den boll som Botheim stötte in segermålet på. En X-faktor för MFF. 

Hjärnsläppet på Tele2 

Tokmac Nguen var pigg i sitt inhopp. Dif kastade om helt med tre nya namn i anfallet i minut 68 och framförallt norrmannen var den injektion Dif behövde. Men så i 83:e minuten var han för het och lätprovocerad när just Cornelius sa några väl valda ord – och Tokmac svarade med att springa efter kanadensaren och trycka till honom i ryggen när bollen inte var i närheten. Direkt rött kort och olyckligt för Dif som hade momentum – och till sist kostade det också för mycket och i stället noll poäng för andra matchen i rad.

***

2024-04-25T19:23:26Z dg43tfdfdgfd