MILOšEVIć: "HAR HAFT LITE PROBLEM MED SYRESäTTNINGEN TILL HJäRNAN"

STOCKHOLM. Alexander Milošević har inte spelat fotboll på snart ett år.

Men nu kommer AIK-stjärnan med ett glädjande besked. 

– Det känns mycket bättre nu faktiskt. Det här är första gången som jag ser ljuset i tunneln, säger han till FotbollDirekt.

Det var i juli förra sommaren som Alexander Milošević åkte på en hjärnskakning som höll honom borta från spel resten av säsongen.

I vintras sa han själv att han var nära en comeback, men så kom bakslaget inför Kalmar FF i cupen och det har därmed fortsatt inte blivit någon match.

Men det går i rätt riktning. FotbollDirekt pratade med mittbacken efter AIK:s träning under fredagen.

– Det känns mycket bättre nu faktiskt. Jag har gått på olika behandlingar som gjort framsteg så det ser ljust ut faktiskt, det känns som det.

Du medverkar i matchspelet på träningarna, men undviker att vara med när det tränas fasta situationer för att skydda huvudet?

– Ja precis. Jag har tydligen ett diskbråck i nacken som gett mig problem, men nu ser allt ljusare ut ärligt talat. Det handlar inte bara om smärta, huvudvärk… Jag har haft många symtom men som nu känns bättre såsom synen, det kognitiva. Allt känns bättre och jag har mycket mer energi. Det här är första gången som jag ser ljuset i tunneln och jag hoppas att det håller i sig som de senaste dagarna. Jag har en skön känsla nu.

Vet du ungefär när du kan vara tillbaka i allsvenskan?

– Det är svårt att svara på när jag inte nickar på träning. Jag behöver komma tillbaka till vissa situationer i träning först innan jag är redo för match, men det är kul att jag är där jag är nu i alla fall. Det har tidigare känts som jag varit fången i mitt eget huvud och det är klart det är skillnad när man bara kan använda 50 procent av hjärnan kontra hundra procent. Jag har haft lite problem med syresättningen till hjärnan, ett problem jag själv känt av. Men som sagt, nu har det känts bra senaste dagarna så jag hoppas det fortsätter så nu. Fotbollen blir så mycket roligare nu, säger Milošević och fortsätter:

– Turen som jag haft under min frånvaro har ändå varit att jag kunnat vara med på träningarna, det hade varit ännu jobbigare om jag bara varit inne i gymmet medan de andra klivit ut på planen. Men givetvis vill jag kunna bli uttagningsbar till matcherna igen, det är något som man gläds åt i livet.

På tal om livet, i torsdags var det elva år sedan som AIK-målvakten Ivan Turina tragiskt somnade in. Milošević var lagkamrat med kroaten då och säger så här om sin väns bortgång:

– Jag minns den dagen väldigt väl och det är inte en dag som man vill minnas. Jag vill minnas de bra stunderna och den varma människa som han var. Ivan lever vidare i våra hjärtan och vi saknar honom, men det är tyvärr så här livet är, avslutar 32-åringen.

***

TV:

2024-05-05T09:36:13Z dg43tfdfdgfd