HENRIKSSON SKICKAR DERBYKäNGA TILL BLåVITT: “UNDER ALL KRITIK”

GÖTEBORG. Tajmingen på Axel Henrikssons första allsvenska mål kunde varit sämre.

På måndagskvällen sköt han Gais till derbysegern mot Blåvitt.

– Det är nog det största jag varit med om, säger 22-åringen. 

För drygt två år sedan lämnade Axel Henriksson BK Häcken och har sedan dess vandrat genom seriesystemet med Gais. Succén från 2022-säsongen i division ett fortsatte i fjol när Henriksson svarade för sex mål och tre assist i superettan.

Den första allsvenska poängen för 22-åringen har låtit vänta på sig, men när den väl kom kunde den knappast ha kommit lägligare. Axel Henriksson spräckte målnollan i derbyt mot IFK Göteborg och blev stor hjälte i Gais 2–1-seger på Gamla Ullevi. 

– Vi är otroligt, otroligt glada för den här segern. Jag unnar verkligen alla gaisare runt om i Göteborg det här. Supportrarna har ett otroligt tryck hela matchen. De är bättre än IFK på läktarna hela tiden, så det är en skön känsla, säger Henriksson efter matchen.

Målet, som kom i den 33:e minuten, föranleddes av ett frisparksinlägg som kom från höger. Både Axel Henriksson och Jack Cooper Love smög in bakom Blåvitts backlinje och blev helt friställda med gästernas målvakt Elis Bishesari. 

Gais-mittfältaren var inte särskilt imponerad över försvarsinsatsen från IFK Göteborg.

– Jag visualiserade det framför mig, för de hade släppt den ytan tidigare och jag fattade inte varför. Ytan precis framför deras målvakt var helt öppen. Jag kommer där en gång först och sedan en andra gång – då är det bara att sätta en tå på bollen. 

Vad tycker du om Blåvitts försvarsspel där?

– Jag fattade ingenting. Det är ju … Jag ska inte såga dem, men de vet nog själva att det är under all kritik. Då tackade jag och tog emot!

Hur rankar du den här upplevelsen för egen del?

– Det är nog det största jag varit med om. Det är det viktigaste målet jag gjort och den största och roligaste matchen jag spelat. 

Att kalla stämningen på Gais-läktaren för lyrisk efter matchen är knappast att ta i. Inför en fullsatt kortsida drog Axel Henriksson i gång ramsor som riktades mot motståndet. 

– Det är det de vill höra! Jag tycker att det är roligt. Det är hets på en bra nivå och jag tycker att det höjer Fotbollsgöteborg med lite hets, avslutar Gais matchhjälte. 

2024-05-06T21:11:44Z dg43tfdfdgfd