OSKAR LINDBLOM öPPNAR FöR BRYNäS: “HAR BETT AGENTEN PRATA MED ALCéN”

Oskar Lindblom har landat hemma i Sverige efter säsongen i San José. 

Då kan det bli aktuellt med en återkomst hem till Brynäs inför klubbens återkomst till SHL. 

– Någon gång vill man spela med Brynäs igen, absolut vill man det, säger Lindblom till Gefle Dagblad

Efter finalförlusten 2017 lämnade Oskar Lindblom sitt Brynäs och flyttade till Nordamerika. 

Efter sju säsonger i NHL går dock Lindbloms kontrakt med San Jose Sharks ut efter en tung säsong där han endast fick spela en NHL-match samt blott gjorde 16 poäng på 41 matcher i AHL. 

Nu är 27-årringen hemma i Sverige igen – och öppnar då för en möjligt återkomst till Brynäs. 

– Vi får väl se hur det blir. Någon gång vill man spela med Brynäs igen, absolut vill man det. Häftigt att ”Silfver” kommer hem. Det ska bli kul att se vad han kan göra, säger Lindblom till Gefle Dagblad.

“Jag är såklart öppen för att lyssna”

Enligt forwarden så kommer han inte att vara kvar i San Jose Sharks när hans kontrakt nu löper ut och han letar därefter efter en ny utmaning. Brynäs avancerade precis tillbaka till SHL efter en säsong i HockeyAllsvenskan – och kan då också vara ett alternativ. 

– Vi har sagt att vi vill komma hem och känna vad vi vill göra. Jag har pratat med agenten och bett honom hålla koll, men jag har också bett honom prata med Johan Alcén (sportchef) såklart. Men jag är såklart öppen för att lyssna, säger han till GD och fortsätter: 

– Alltså det är ju många som frågat och så där, såklart. Som jag sa så har vi pratat, jag och Alcén, men det är inget klart ännu. Det är som tidigare år rätt skönt att komma hem och slappna av lite den här tiden. Men någon gång vill man spela med Brynäs igen, absolut vill man det. Vi får se lite vad som händer här framöver.

Prisades efter sin kamp mot cancern

Oskar Lindblom spelade 141 SHL-matcher med Brynäs över fyra säsonger och växte ut till en toppspelare innan han lämnade för NHL. Säsongen 2016/17 var Lindblom en av SHL:s allra bästa spelare med 22 mål och 47 poäng på 52 matcher vilket gjorde att han kom tvåa i skytteligan samt fyra i poängligan. Han gjorde även 14 poäng på 20 matcher i SM-slutspelet när Brynäs förlorade finalen mot HV71. 

Under sin tid i Nordamerika spelade forwarden 337 matcher och gjorde 112 poäng för Philadelphia Flyers och San Jose Sharks. 2021 prisades han med Bill Masterton Trophy (som går den spelare som visat bäst "ihärdighet, sportsmannaanda och engagemang" inom ishockeyn) efter att han kämpat sig tillbaka till isen efter att ha drabbats av Ewings sarkom, en form av skelettcancer.

TV: Will Ferrell dyker upp i AIK-tröja

2024-04-30T18:10:05Z dg43tfdfdgfd