JOEY LALEGGIA UPPGES KUNNA åTERVäNDA TILL HV71: “VåGAR INTE SVARA På DET”

Joey LaLeggia är klubblös efter att ha brutit med Lugano. 

Då uppges stjärnbacken kunna vara aktuell för en återkomst till HV71. 

– Jag vet att det pågår diskussioner med flera spelare. Mer än så kan jag inte kommentera, säger HV:s t.f. ordförande Andreas Davidsson till JP

Säsongen 2022/23 var Joey LaLeggia väldigt framgångsrik i HV71 då han sköt 16 mål och 33 poäng på 40 matcher och satte då ett nytt klubbrekord för flest mål av en back i en och  samma säsong. 

Efter succén så lämnade dock kanadensaren och flyttade ner till Schweiz för spel i HC Lugano. Men förra veckan meddelade den schweiziska klubben att de bryter kontraktet med LaLeggia efter en säsong. 

Han är därmed klubblös inför nästa säsong.

Aktuell för SHL?: “Pågår diskussioner”

Under måndagen uppgav då podcasten Sanny & Svensson att 31-åringen då kan vara aktuell för en SHL-återkomst där bland annat HV71 och Rögle är intresserade av backen. 

HV71 själva är dock förtegna om intresset för Joey LaLeggia

– Jag vågar inte svara på det, jag är inte helt insatt i vilka vi pratar med eller inte. Men jag vet att det pågår diskussioner med flera spelare. Mer än så kan jag inte kommentera. Det kommer hända mer saker när vår nya sportchef är på plats, säger t.f. ordförande Andreas Davidsson till Jönköpings-Posten

Enligt Davidsson kommer HV71 också att presentera vem som blir ny sportchef senare den här veckan.

TV: Tre Kronor förlorar VM-genrepet mot Finland

2024-05-06T15:32:54Z dg43tfdfdgfd