AVSLÖJAR: STORT INTRESSE – AIK:S TUNGA KRAV FöR EN AFFäR

Rui Modesto kunde ha lämnat AIK i januarifönstret innan AIK till sist valde att stoppa en övergång.

Till sommaren blir det svårare. 

Enligt FotbollDirekts källor så är flera utländska klubbar beredda att inom kort resa till Sverige för att se honom på plats i Allsvenskan.

Ett av de bästa namnen i den allsvenska starten kommer att bli mycket svårt att behålla för AIK i kommande fönster.

Enligt FotbollDirekts källor har Rui Modesto flera utländska klubbar efter sig; portugis-angolesen som mycket väl kan vara AIK:s nummer ett så här långt genom cupen och i seriestarten.

Intresset kring honom tilltog i vintras och ser nu ut att växa till sig ytterligare inför kommande fönster. Enligt FD:s uppgifter finns i nuläget 4-5 klubbar från topp-5-ligor med konkret intresse och AIK tros kunna göra en rejäl vinst. 

Från köpesumman på två miljoner kronor – till det tiodubbla.

Enligt FD:s uppgifter så ligger Solnaklubbens krav på nära 20 miljoner. Klubbarna det handler om uppges nu inom kort börja följa honom på plats i Sverige – detta efter Modestos starka start.

Utvecklingen kring 24-åringen började på allvar i vintras då italienska Salernitana uppgavs visa intresse, liksom en mindre turkisk klubb. 

Det var spår som emellertid snabbt skulle falla. 

Ingen av dessa inte var i närheten av att möta AIK:s krav. Sportchef Thomas Berntsen bekräftade vid tidpunkten kontakterna för Fotbollskanalen. 

''Det kommer inte att ske något kring Rui nu. Det har funnits intresse, men vi har inte kommit överens''.

''Det skulle ha kommit ett nytt bud på honom i går, och det blev stoppat av presidenten i den klubben, så nu kommer det inte fler bud. Han kommer i varje fall spela med oss till i sommar''.

Vad som däremot inte är känt är att AIK ska ha slutförhandlat med Spezia in på mållinjen. Det uppges ha spruckit på grund av att förhandlingarna drog ut på tiden – men klart är att Serie B-klubben kom med ett seriöst bud som AIK:s ledning tog på allvar. 

Rui Modestos avtal med AIK gäller fram till i december 2025.

***

2024-04-11T07:32:20Z dg43tfdfdgfd