TRE PUNKTER: "NU äR KRISEN NäRA IGEN"

GÖTEBORG. Gais vann mot IFK Göteborg med 2–1. 

Här är Lucas Werdelins tre punkter från Göteborgsderbyt.

Vad hände där, Blåvitt?

Även om man inte skapade särskilt mycket inledde IFK Göteborg derbyt piggt och luckrade ofta upp Gais lagdelar. Matchtempot sattes av de blåvita och hemmalaget hade svårt att svara. 

Men biljetten in i matchen fick Gais helt gratis. På frisparksmålet kom både Jack Cooper Love och Axel Henriksson till bollen före någon blåvit försvarare. Uruselt försvarsspel av Blåvitt, som tappade momentum i matchen.

***

Den som väntar på något gott …

Senast det spelades ett allsvenskt derby mellan Gais och IFK Göteborg var i september 2012. Det märktes i dag – inte minst när hemmalaget marscherade till arenan. Stämningen var magisk och konstigt vore väl precis allt annat med tanke på hur gaisarnas senaste år har varit. Hösten 2021 var klubben på botten när man ramlade ur superettan, men den här måndagskvällen var garanterat den bästa i många gaisares liv. 

***

Nu är krisen nära igen

Att spelet lovat gott i enskilda matcher kommer inte hjälpa IFK Göteborg att ta nästa steg. Prestationen i dag var inte i närheten av godkänd – och ingen spelare stack ut i positiv bemärkelse. Trubbigt var bara förnamnet. 

Det ska bli spännande att se hur Blåvitt studsar tillbaka från det här, men jag har svårt att se att käftsmällen kan bli större än att ännu en gång åka på stryk av Gais. Jens Askous gäng har samlat ihop sju poäng på lika många matcher, vilket är ett lägre poängsnitt än vad man hade under krisfjolåret. Nu är krisen nära igen. 

2024-05-06T19:56:37Z dg43tfdfdgfd