KLART: MAGNUS PEHRSSON FåR NYTT JOBB

Australienska damlandslaget förstärker med Magnus Pehrsson.

Svensken blir taktisk rådgivare.

– Han tillför inte bara en stor mängd erfarenhet från högstanivå utan även en meritlista av framgångar, säger Australiens förbundskapten Tony Gustavsson i ett uttalande.

Magnus Pehrsson har varit arbetslös sedan han sålde spanska klubben Velez CF i början av mars.

Nu är han klar för en roll i den australienska damlandslaget.

Pehrsson blir taktisk rådgivare åt Tony Gustavsson (förbundskapten) och Jens Fjellström (assisterande förbundskapten).

– Vi är glada att ha tillgång till Magnus expertis när vi fortsätter våra förberedelser inför OS, säger Gustavsson i ett uttalande.

– Han tillför inte bara en stor mängd erfarenhet från högstanivå utan även en meritlista av framgångar. Jag tror att Magnus kommer att bli en ovärderlig tillgång för oss.

Pehrsson ser att han kan bidra med något nytt till Australiens damlandslag.

– Jag är hedrad över att få vara en del av ett landslag som förbereder sig för ett OS under de kommande månaderna. Det är en fantastisk professionell möjlighet att få bidrag till ett kollektivt mål, säger han till hemsidan.

– Framstegen inom damfotbollen har varit enastående senaste åren och utvecklingen av spelet kräver nu mer djupgående analys för att förstå de bästa lagen i världen. Jag kommer in med nya ögon, och jag hoppas kunna använda min långa erfarenhet som huvudtränare och taktiska förmåga för att bidra med insikter som kan hjälpa Tony och spelarna under de kommande månaderna.

“MP” har tidigare tränat Djurgården, Malmö FF och Kalmar FF, samt varit förbundskapten för Estlands herrlandslag.

2024-05-07T05:42:25Z dg43tfdfdgfd