AVSLÖJAR: HAKSABANOVIC KOMMER INTE ATT STANNA

Sead Haksabanovic framtid är i nuläget svårbedömd.

FotbollDirekt.se kan i dag avslöja att han inte blir kvar i Stoke City som riskerar nedflyttning i The Championship. Parterna är överens om att gå skilda vägar när nu låneavtalet går ut i sommar.

Förre Djurgården-stjärnan Sead Haksabanovic är nu på lån i Stoke från Celtic. Men efter säsongen lämnar han nu enligt FotbollDirekts uppgifter.

Det står även klart, enligt FD:s källor, att Stoke aldrig har haft en köpoption på Haksabanovic.

Haksabanovic går med det tillbaka till Celtic där hans status fortsatt ser ut att vara mycket osäker. 

Det var i september förra året så gick Haksabanovic till Stoke - men som ni förstår med utebliven succé. City som i sista stund gick in och snodde åt sig svensk-montenrgrinen som egentligen var i stort sett var klar för grekiska PAOK - har inte fått se förväntad utväxling.

Av flera olika anledningar så har det inte fungerat, inte minst på grund av att han tidigt efter ankomsten skadade sig och missade flera matcher.

Svensken blev aktuell som en ersättare till Chiquinho. Då hade han gjort fem mål (40 matcher) under sin debutsäsong i Skottland.

Tiden i Stoke har så här långt gett ett mål och två assist på 21 matcher. 

Den numera sparkade coachen Alex Neil var hoppfull när låneuppgörelsen med Celtic hade blivit verklighet:

''Han har levt med krav på högstanivån. Han har varit där uppe och förstår vad toppfotbollen handlar om. Nu ska vi bara få fram honom så ofta som möjligt sista tredjedelen så vi kan dra nytta av hans skicklighet''.

Vad vi nu kan få se återstår att se. Haksabanovic blir ännu, enligt FD:s källor, dyra att lösa. 

Den skotska mästarklubben har betalt fyra miljoner euro för honom, men uppges enligt FD:s källor vara beredd att släppa honom för motsvarande omkring 30 miljoner kronor. Nuvarande kontrakt räcker fram till sommaren 2027.

***

2024-04-25T14:52:38Z dg43tfdfdgfd