RöGLES AXEL HURTIG SKRIVER WHL-KONTRAKT

För ett knappt år sedan valdes Axel Hurtig i CHL:s importdraft. 

En säsong och en SHL-debut senare skriver Rögle-talangen på för WHL-laget Calgary Hitmen. 

Under de senaste åren har vi fått se svenska talanger som Oskar Olausson och Fabian Lysell bli valda i CHL:s importdraft och sedan åka över till Nordamerika för att slå sig fram i någon av juniorligorna. Nu får vi ett nytt exempel på en sådan resa.

Under tisdagen meddelar nämligen WHL-laget Calgary Hitmen att man kommit överens med Rögles Axel Hurtig om ett kontrakt och stipendium. Den 18-årige backen gick först bland svenskarna i importdraften förra sommaren och fick därmed möjlighet att korsa Atlanten. Något han nu ser ut att göra för att komma ännu närmre NHL-klubben, Calgary Flames.

Valdes av Calgary Flames i NHL-draften

Hurtig, med Grästorps IK som moderklubb, flyttade till Rögle inför säsongen 2021/22 och imponerade direkt i J18-laget. Snabbt fick han chansen i J20 och till slut även U18-landslaget och U18-VM. 2023 valdes han sedan av Calgary Flames i sjunde runda av NHL-draften innan han varvade spel i J20 Nationell med lån till HockeyEttan och sina första framträdanden i SHL. 

– Det är en storvuxen back som har utvecklats till en bra tvåvägsback. En av våra generaler i defensiven, sade J20-tränaren, Adam Bengtsson till hockeysverige.se i december 2023.

Läs allt om Rögles J20 här - kommentarer om ALLa spelare. 

TV: Filip Forsbergs alla 48 mål från säsongen

2024-05-07T19:36:51Z dg43tfdfdgfd