TREDJE RAKA BORTAFöRLUSTEN FöR HAMMARBY

Man brukar säga att tabellen aldrig ljuger – och i så fall är Hammarby allsvenskans sämsta bortalag.

På Örjans vall kom tredje raka bortasmockan för "Bajen". Halmstad vann med 2–1.

Inför publiken på Tele2 arena i Stockholm har Hammarby under nye tränaren Kim Hellberg vunnit sina två hemmamatcher så här långt i årets fotbollsallsvenska.

På bortaplan går det desto tyngre. Till nollpoängarna mot de förmodade topplagen Malmö FF och Häcken kan nu också torsdagskvällens förlust mot Halmstad adderas.

Ända till första halvlekens sista minut stod det i alla fall 0–0, men då tappade Hammarby bollen i mittcirkeln. Halmstad ställde om snabbt, Naeem Mohammed avslutade rappt – och 1–0-målet gav skön energi att ta med in i hemmalagets omklädningsrum.

När andra halvlek började blev läget snabbt ännu värre för "Bajen". Jonathan Svedberg skickade in HBK:s 2–0-mål i 53:e minuten och senare tvingades Hammarby byta ut Jusef Erabi efter en skada.

Amir Al-Ammari prickade ribban i jakten på ett tredje mål som definitivt hade punkterat matchen, men i stället blev det lite nerv i slutet. Inhopparen Tesfaldet Tekie reducerade i 90:e minuten och därefter hade gästerna sju tilläggsminuter på sig att försöka få till en kvittering, utan att lyckas.

Halmstad gav i slutminuterna speltid till 16-årige Bleon Kurtulus, lillebror till Edvin i Hammarby. Efter slutsignalen blev det känslosamt när den tårögde allsvenska debutanten fick en kram av sin för dagen förlorande storebror.

2024-04-25T19:12:37Z dg43tfdfdgfd