OO NYHETER: FEYENOORD KAN KöPA LOSS FRåN DJURGåRDEN

Robin van Persie kan ta beslutet att ta ett av Djurgårdens mest spännande unga namn.

I den sista omgången av 2022 så blev Isak Alemayehu Djurgårdens yngsta allsvenska debutant genom tiderna. Det var mot Mjällby AIF det hände för en kille som då var 16 år och 26 dagar gammal.

Fortsättningen i fjol blev svårare och han tilläts inte mer än ett ytterligare framträdande av Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Det kom i Conference League-slutspelet mot Lech Poznan.

Det skulle sedan sluta med att Alemayehu temporärt bröt upp när holländska storklubben Feyenoord visade intresse och Djurgården gick med på ett lån fram till sommaren.

Enligt FotbollDirekts källor så är nu ett beslut bara ett par veckor bort och enligt våra källor så uppges nu Feyenoord på allvar överväga köpoptionen för Alemayehu.

Efter en längre tids lovande insatser i både U18 och U21 för Rotterdamklubben så kan en spännande övergång vara på gång.

Och vilken ledning han är under – detta genom förre världsklasspelaren Robin van Persie som är ett ledande namn för Feyenoords akademi.

Enligt våra uppgifter så ska även Djurgården ha haft folk på plats nere i Rotterdam och träffat representanter där nerifrån.

Talangen har hittills spelat sju matcher för Feyenoords U21, samt en U18-match. Han har även en match i UEFA Youth League.

Isak Alemayehu har ett kontrakt som går ut i slutet av 2025.

***

”Ola Gustavsson är rutinerad nyhetsredaktör på FotbollDirekt. Han levererar dagligen nyheter och exklusiva vinklar och kittlande avslöjanden kring spelet bakom de allsvenska kulisserna. Läs även det matiga inslaget “Olas News” som publiceras flera gånger i veckan.”

***

2024-05-07T08:57:50Z dg43tfdfdgfd