AVSLÖJAR: DJURGåRDENS GULDHJäLTE KAN SäLJAS – PRISET På WITRY

Aslak Fonn Witry har etablerat sig som ett ledande namn för bulgariska storklubben Ludogorets.

Men enligt FotbollDirekts källor tyder nu en hel del på att DIF:s guldhjälte från 2019 kan säljas i sommar.

Priset ska vara satt till 15 miljoner kronor.

Det har varit fina år för Aslak Fonn Witry sedan han valde att lämna Holland för att gå till Ludogorets och som han nu överlägset kommer att ta mästartiteln med. 

Witry har länge varit ordinarie i storklubben men har missat flera matcher på slutet och inte spelat sedan den 3 april i stormatchen och 5-1-segern mot Levski Sofia.

Nu kan FotbollDirekt avslöja att norrmannen kan bryta upp från Bulgarien i sommar. Han uppges, även om han trivs – vara sugen på en ny utmaning. Enligt FD.s källor så finns intresse för Djurgårdens förre stjärna och Ludogorets ska vara öppna för en affär. 

Priset tros, enligt FD:s källor, hamna på mellan 15-20 miljoner kronor.

FotbollDirekt har tidigare redogjort för en återkommande kontakt mellan huvudpersonen och Bosse Andersson (något som även båda har bekräftat) men enligt våra källor finns i nuläget inget som tyder på att Djurgårdens sportchef tänker gå in och göra någonting i sommar.

Witry har annars själv i en intervju med norska media i slutet av 2022 medgett att han lämnade Djurgården för tidigt när han gjorde det sommaren 2021: ''Jag borde nog ha stannat''.

Så sent som i januari i år beskrev han sig som bättre än någonsin och konstaterade att han vore beredd att lyssna om Djurgården skulle närma sig:

– Jag måste säga att Djurgården alltid kommer att vara intressant. Det är så det är och alltid kommer att vara, oavsett var jag än är någonstans, sade norrmannen i en intervju med FD.

Klubbar som tidigare har gjorts aktuella har varit sådana som tyska AZ Alkmaar, Nürnberg och Rosenborg BK.  

Aslak Fonn Witrys kontrakt med Ludogorets gäller fram till i december 2025. Till Bulgarien kom han i augusti 2022.

***

2024-04-19T10:10:34Z dg43tfdfdgfd