JUST NU: FINALEN AVBRUTEN – LäKTARNäT HAR BRäNTS SöNDER

Malmö FF tar emot Djurgårdens IF på ett kokande Eleda stadion.

Ni följer matchen här!

I dag avgörs det vem som får lyfta säsongens första pokal.

Malmö FF tar emot Djurgårdens IF i finalen av svenska cupen.

MFF har vunnit samtliga matcher i allsvenskan så här långt. I slutspelet slog de regerande mästarna ut IFK Norrköping i kvartsfinalen och Halmstads BK i semin. Djurgården tog sig till finalen genom en klar vinst mot Degerfors IF i kvartsfinalen, och vann derbyt mot AIK i semifinalen efter straffar.

Lagen möttes så sent som i torsdags. Då vann Malmö FF med 1–0 på Tele2 efter avgörande på övertid.

I MFF kliver Pontus Jansson in efter att ha missat den senaste matchen. Även Søren Rieks får chansen från start, före Taha Ali. I Djurgården bänkas Albin Ekdal till förmån för Besard Sabovic. Gustaf Wikheim går också före Oskar Fallenius.

Efter bara fem minuter pausades spelet efter att ett föremål kastats in på Gabriel Busanello, men matchen kunde återupptas strax därefter. I den nionde minuten varnades Besard Sabovic efter gruff i straffområdet.

I den tionde minuten gick Erik Botheim omkull i straffområdet efter en duell med Miro Tenho, men domare Adam Ladebäck friade.

Inledningen var annars kampfylld och chansfattig, men med en mäktig inramning på läktarna. MFF hade det mesta av bollinnehavet, men efter halvtimmen spelad etablerade även Djurgården lite tryck – men utan att komma till några farligheter.

Strax före paus fick gästerna frispark en bit utifrån. Samuel Leach Holm stegade fram och sköt, men Johan Dahlin klarade utan några större bekymmer.

Till den andra halvleken gjorde inget av lagen några byten. I den 49:e minuten åkte Sebastian Nanasi på en rejäl tryckare i ryggen av Tobias Gulliksen, som varnades för tilltaget. Då jublade Besard Sabovic och fick i gång bortapubliken.

Senare utmanade Gustav Wikheim framgångsrikt på sin högerkant och tog sin in framför Gabriel Busanello innan han föll till marken. Dif-supportrarna blev tokiga och skrek efter straff, men utan att få gehör från domarteamet.

Strax innan den 60:e minuten avbröts spelet återigen och spelarna gick in till omklädningsrummen. Anledningen? Nätet till en av Djurgårdens läktarsektioner hade bränts sönder och nya föremål kastades in.