OTTO STENBERG SKRIVER NHL-KONTRAKT MED ST. LOUIS BLUES

Svenskarna fortsätter att flockas till St. Louis.

Nu skriver Frölundas talang Otto Stenberg NHL-kontrakt med Blues.

St. Louis Blues fortsätter att säkra upp svenska spelare till sin organisation. Efter att tidigare gjort klart med Samuel Johannesson och Marcus Sylvegård samt sajnat Simon Robertsson meddelade NHL-klubben under sena onsdagskvällen att man även skrivit NHL-kontrakt med Frölundas talang Otto Stenberg.

Stenberg har skrivit på ett treårigt entry level-kontrakt med NHL-klubben, ett avtal som enligt CapFriendly har en lönetaksträff på 950 000 dollar och där han har en klausul för spel i Europa under den kommande säsongen. 

Var framträdande i JVM

Den 18-årige forwarden draftades av St. Louis i förstarundan sommaren 2023 som 25:e spelare totalt. Den här säsongen spelade han 31 matcher för Frölunda i SHL innan han i februari lånades ut till BIK Karlskoga för spel i Hockeyallsvenskan. Där noterades han för nio poäng på nio grundseriematcher, innan han stod för ytterligare sju poäng på tolv slutspelsmatcher.

Under jul- och nyårshelgerna fanns Stenberg med i det svenska JVM-landslaget i hemmaturneringen i Göteborg, där forwardstalangen noterades för nio poäng (5+4) på sju matcher när Juniorkronorna tog silver i turneringen.

Stenberg, som är född 2005, kan spela JVM även nästa säsong.

TV: Peter Forsbergs ultimata hockeyspelare

2024-05-02T06:16:02Z dg43tfdfdgfd