KANADAS REKORD – SNABBASTE MåLET NåGONSIN I ETT U18-VM

Malcolm Spence vann pucken och skickade in 1-0 för Kanada mot Tjeckien. Det mest noterbara med det: Det hade bara spelats fem sekunder av matchen. Därmed slog forwarden rekord för snabbaste målet någonsin i ett U18-VM.

VANDA (HOCKEYSVERIGE.SE)

Kanada vann med 6-3 över Sverige under torsdagen efter att ha rivstartat matchen. Det gjorde man även mot Tjeckien, och lite där till.

För det tog inte mer än fem sekunder innan Malcolm Spence, som även gjorde mål mot Sverige, satte dit pucken. Forwarden var aggressiv i forechecken, vann pucken och sköt sedan i mål med ett handledsskott.

Det var också ett historiskt mål.

För med det slog Malcolm Spence rekordet för det snabbaste målet någonsin i ett U18-VM.

Jarome Iginlas son visar upp sig

Det tidigare rekordet innehades av Peter Guggisberg som den 16 april 2003 gjorde mål efter nio sekunder, mot vilka då undrar ni? Jo, mot just Tjeckien.

Den här matchen mot Tjeckien fortsatte sedan med en fullskalig kross. Där Tij Iginla, som förövrigt är son till legendaren Jarome Iginla, följde upp med två snabba mål. Innan ens åtta minuter var spelade kom också 4-0 genom Carson Wetsch efter en styrning.

Det var också en händelserik period där Tjeckien drog på sig två matchstraff. Vilket innebär att både Marek Danicek och Petr Sikora riskerar avstängning inför matchen mot Småkronorna på söndag.

TV: Höjdpunkter från Jesper Fasts säsong

2024-04-26T17:09:16Z dg43tfdfdgfd