OO NYHETER: SVåRSMäLT ATT BLåVITT VILLE BLI AV MED HONOM

Vi ser ett IFK Göteborg i farlig närhet till kris.

Tänk att man frivilligt dumpade Calle Johansson, som numera är på väg mot stor succé.

Undrar vad Blåvitts ledning känner i dag. 

Calle Johansson har nyligen kommit tillbaka efter några missade månader på grund av en skada. 

Och gör succé – till skillnad från IFK Göteborg här hemma. 

Lika snabbt som när han kom från IFK Göteborg förra vintern (januari 2023) har han nu på nytt klivit fram och är ordinarie – trots att han fram till för några veckor sedan inte hade spelet sedan innan jul. 

I helgen startade han för andra matchen i rad och fick höga  betyg i en match som slutade med 1-0 borta mot Wiesbaden – en seger som i det närmaste säkrar avancemang till Bundesliga två omgångar före slutet. 

En enorm scenförändring – tänk att det här är en spelare som Blåvitt alltså gjorde allt för att bli av med.

Minns hur IFK tydligt visade att han inte ingick i planerna och borde söka sig en ny klubb. Han lånades i ett första skede ut till Randers i Danmark (innan Kiel), med snabb succé. 

Men utan det minsta förändrad inställning från IFK:s sida. 

Fortsättningen blev som den vi ser nu: Det blev affär med Kiel och i dag är han lagkapten i en klubb som alltså i praktiken är klar för en av världens bästa ligor. 

Men inte nog med det – efter toppinsatsen i helgens så oerhört viktiga match så har han nu tagits ut i Veckans lag i Bundesliga2. Hans betyg är dessutom ett av de högsta bland alla namn som har tagit plats. 

Ja, ni hör. Det här borde gräma Blåvitts ledning och tekniske direktören Ola Larsson - även om han inte var ansvarig när Johansson lämnade. 

Lägg där till att namnen som kom efter i sådana som Sebastian Hausner och Adam Carlén inte har blivit några succéer. 

Ett annat faktum som skaver när jag tänker tillbaka på när han lämnade är det faktum att han hade bäst defensiv statistik av alla i Blåvitt – ändå skulle han till varje pris skickas. 

När det kommer till Calle Johansson själv så stannar det  inte vid det sportsliga uppköpet. Vi ska ha klart för oss att han i  kronor och ören i dag tjänar omkring 350 000 kronor i månaden – det är få om ens någon spelare i Allsvenskan som drar en sådan lön.

Avslutningsvis så kan jag inte annat än återupprepa det jag har skrivit tidigare: Landslagsledningen borde verkligen titta på Kiel– proffset. Jag tänker på hans djup defensivt, fysiken, skickliga man-mot-spelet, fötterna i uppspelsfas och den relativa snabbheten.

”Ola Gustavsson är rutinerad nyhetsredaktör på FotbollDirekt. Han levererar dagligen nyheter och exklusiva vinklar och kittlande avslöjanden kring spelet bakom de allsvenska kulisserna. Läs även det matiga inslaget “Olas News” som publiceras flera gånger i veckan.”

TV:

2024-05-07T14:28:40Z dg43tfdfdgfd