KURTULUS KAN LäMNA HAMMARBY: ”INTE ALLS OTäNKBART”

Edvin Kurtulus har precis kommit tillbaka till fotbollen efter långt skadeuppehåll.

Men redan i sommar kan han vara förlorad för Hammarby, enligt FD:s uppgifter.

– Jag är redo, säger Edvin Kurtulus till FotbollDirekt.se. 

Edvin Kurtulus, 24, har gjort två bra år i Hammarby sedan han anslöt från Halmstads BK inför säsongen 2022. Mittbacken har etablerat sig som en av allsvenskans bästa försvarsspelare – och slagit sig in i det svenska herrlandslaget.

Samtidigt har 24-åringen omgärdats av flyttrykten. Redan sommaren 2023 var han nära att lämna Bajen för spel i Europa – men mittbacken valde enligt uppgifter att nobba bland annat den österrikiska storklubben Sturm Gratz. I vintras rapporterades Kurtulus vara ytterst nära Serie A-klubbarna Bologna och Hellas Verona. En hjärnskakning på en träning satte dock stopp för en flytt från Hammarby. 

– Det är klart att jag vill utomlands. Jag vill ta min karriär vidare och utvecklas ännu mer ute i Europa, och bli en så bra mittback jag bara kan bli. Det är klart att jag vill det. Sen handlar det bara om tajming – när det är rätt, säger Edvin Kurtulus till FotbollDirekt.

Känner du dig redo för en utlandsflytt?

– Ja, jag känner mig redo.

Enligt FotbollDirekts uppgifter är en flytt för Kurtulus i sommar en rejäl möjlighet, allt handlar om huruvida mittbacken är frisk och kry efter sin hjärnskakning. I sådanna fall är han så gott som förlorad för Hammarby. Vilka klubbar som kan bli en ny adress för Kurtulus är oklart, men prislappen uppges ligga på över 50 miljoner kronor.

– Jag har ingen aning, säger han när FD berättar om uppgifterna.

Han fortsätter:

– När det kommer något konkret så kan jag sätta mig ner och lyssna. Men spekulationer till höger och vänster… Alltså, ingenting är klart innan jag ”signar”.

Även Hammarbys sportchef Mikael Hjelmberg kommenterar FD:s uppgifter.

– Det är inte alls otänkbart (att han lämnar). Edvin är en oerhört bra spelare och han har varit aktuell för att lämna tidigare, säger sportchefen och fortsätter:

– Men han är inte förlorad för Hammarby, det är han absolut inte. Vi är fullt medvetna om att han är en bra spelare, och att det därmed är andra klubbar som är intresserade av honom. Det är nog inte alls otänkbart att det blir en transfer i sommar, men det är ganska mycket som ska klaffa.

Har ni konkret kontakt med någon klubb om honom?

– Nej, det har vi inte, säger Hjelmberg till FD.

För Kurtulus själv handlar det just nu mycket om att ta sig tillbaka till fotbollen och komma tillbaka i den form han visat tidigare.

– Just nu handlar det bara om att njuta av fotbollen. Jag trivs i Stockholm och på Årsta (Hammarbys träningsanläggning), och jag trivs med grabbarna i laget. Det är mitt fokus just nu. Sedan vill jag ut i framtiden, det vill jag och det är inget jag håller undan – men när den tiden kommer kan vi ta det snacket, säger han.

Är du kvar efter sommaren?

– Alltså, jag tänker inte så långt fram om jag ska vara helt ärlig. För mig handlar det bara om att komma i form så snabbt som möjligt. Vad som händer till sommaren vet jag inte. Det kan bli en flytt, det kan inte bli en flytt. Jag tänker inte på det nu utan jag försöker leva i nuet och njuta av träningen i dag och det som kommer framåt.

Edvin Kurtulus har totalt gjort 69 tävlingsmatcher för Hammarby. Det har blivit tre mål och tre assist. Han är fostrad i Halmstads BK.

TV: 

2024-04-18T06:10:03Z dg43tfdfdgfd