JANSSON AVSLöJAR SJUKDOMSDRAMA INFöR CUPFINALEN: “HAR VARIT KäMPIGT”

MALMÖ. Malmö FF är cupmästare 2024.

Nu avslöjar Pontus Jansson att sjukdom hade kunnat hindra honom från spel.

– Jag har haft ett par jobbiga dagar, säger MFF-mittbacken.

Det tog sin tid, men till slut var det Malmö FF som stod som cupsegrare på Eleda stadion. 1–1 var ställningen efter ordinarie tid och likaså efter ytterligare 30 minuters förlängning.

I straffläggningen satte MFF fyra av fyra straffar, medan Djurgården brände två av tre. Därmed kunde skåningarna bärga sin 16:e cuptitel genom tiderna. 

– Det känns såklart bra. Det här har vi fajtats för sedan i mitten av februari. De första cupmatcherna var inte perfekta, men nu står vi här som mästare, säger Pontus Jansson.

Men 33-åringen var själv inte med när allt skulle avgöras. Mittbacksstjärnan byttes ut mot Martin Olsson i den 112:e minuten efter krampkänning, men nu berättar Jansson att han även drogs med sjukdomsproblem innan cupfinalen. 

– Jag hade nog allt. Jag har haft ett par jobbiga dagar och varit sjuk. Jag är lite småsliten, ja.

Var det nära att du inte kunde spela?

– Vad tror du själv? Det är klart att det har varit kämpigt, men jag lyckades spela 110 minuter och det är jag glad över. 

Hade du lagt en straff om du var kvar på planen?

– Det var därför jag klev av (skratt). Vi fick in Martin (Olsson) och det är ingen dålig straffskytt, men ja, jag hade nog tagit en. Men det var nog bra att jag inte gjorde det.

I stället fick Jansson följa straffdramat från sidan. För Malmös del satte både Anders Christiansen, Isaac Kiese Thelin, Martin Olsson och Lasse Berg Johnsen sina straffar. I målet blev Johan Dahlin stor cuphjälte. 

– På något sätt är straffar alltid 50/50. Jag tror aldrig Johan (Dahlin) har tagit en straff, så förhoppningarna var inte så höga, men han var otrolig. Två jättebra räddningar och jättekul att han blev hjälten, säger Pontus Jansson.

Efter matchen sa 33-åringen i förbifarten att han “älskar Johan Dahlin”. Inte heller i den mixade zonen höll Jansson igen med hyllningsorden till MFF-målvakten. 

– Det är ingen lögn. Det är en otrolig människa. De som inte känner honom nära förstår nog inte vilken fin människa det är. En fantastisk människa, spelare och en viktig pelare i den här föreningen. Man kan inte ta Johan för givet, men man vet var man har honom och jag är otroligt glad över att ha honom i mitt lag. 

2024-05-01T16:56:45Z dg43tfdfdgfd