ANFALLARE GICK FöRE SANDBERG: ”SER INGA PROBLEM MED DET”

GÖTEBORG. Anfallaren Julius Lindberg spelade återigen högerback. 

Det trots att Simon Sandberg fanns att tillgå på bänken.

– Jag känner ingen besvikelse, säger Sandberg till FotbollDirekt.

För andra gången den här säsongen byttes Axel Lindahl ut i halvtid. 

Men det var inga taktiska justeringar som låg bakom bytet, berättar Pål Arne Johansen efter Häckens 1–2-förlust mot IFK Norrköping. 

– Axel var helt slut i kroppen, så han önskade få byta. Det var varmt och tredje matchen på en vecka, så det var tomt i hans energilager. Det var huvudskälet till bytet, men sedan ville vi få in Julius (Lindberg) också. Julius hade en begränsning på 45 minuter, så totalt sett tycker jag att det var en bra lösning, säger “Paco”. 

Julius Lindberg, som vanligtvis spelar som ytter eller anfallare, gick in och tog Lindahls plats som högerback. En ovan position för nyförvärvet från Gais, med andra ord. 

Men ”Paco” hade kunnat byta in en renodlad högerback. På bänken satt nämligen Simon Sandberg, som aldrig fick komma in i spel. 

– Det är några medicinska saker som spelar in, men han var med i truppen och var aktuell att komma in. Men med tanke på hur matchen utvecklade sig så kände jag att det var mest naturligt att göra de byten vi gjorde och ha mer offensiva spelare på planen, förklarar Häcken-tränaren.

Simon Sandberg har varit höftskadad sedan svenska cupen, men var tillbaka till allsvenskans andra omgång. Ändå har det bara blivit totalt fyra minuters speltid för 30-åringen sedan comebacken.

Men trots att han återigen fick se Julius Lindberg gå före känner Sandberg ingen besvikelse över att han inte fick komma in i spel mot Norrköping. 

– Nej, ingenting, säger Simon Sandberg till FotbollDirekt. 

Inget alls?

– Nej.

Hämmar skadan dig?

– Ja, lite. Men jag är med och tränar och är redo, annars hade jag inte varit med på bänken. Jag ser inga problem med det.

Har du fått någon förklaring till den uteblivna speltiden?

– Nej, jag tycker att vi har en bra trupp med bra spelare, så jag ser inga problem med det.

Från sidan fick Simon Sandberg se sitt Häcken gå en tung söndag till mötes. Efter tre raka segrar tog BK Häckens svit slut när man inte lyckades få hål på Peking mer än en gång.

– Det är surt. Hemmaplan och förlora är aldrig najs. Vi har mycket boll, men de får första målet och försvarar sig i 5–3–2. Lag är bra på att försvara sig i den här ligan. Jag tycker bolltempot kan bli bättre för att vi ska kunna skapa lite mer. Vi skapar halvchanser och har tryck hela matchen, men det räcker inte i dag, säger Sandberg.

***

2024-04-29T08:47:41Z dg43tfdfdgfd