EFTER BRANDEN VID STORA VALLA - DEGERFORS VANN MED UDDAMåLET

Degerfors fick en jobbig start på dagen då det brann nära lagets hemmaarena. Väl på planen laget vara starkast - där ett självmål kunde sinkat lagets vinstchanser.

Degerfors tog en skön seger mot Helsingborg efter morgonens händelser. Med en 2-1 seger inför fansen på Stora Valla tog laget en mycket viktig seger.

Det var också hemmalaget som tog ledningen i första halvleken efter en straff signerad Gustav Lindgren. DIF skulle även göra matchens andra mål genom Nashiru Moro. Efter en närkamp med gästernas Taylor Silverholt sköt försvararen en hög boll som Wille Jacobsson förgäves försökte avvärja.

– Vi har snackat lite om att gå på Moro. Han kan göra lite nonchalanta grejer. Här gör han ett snyggt mål när han lobbar den 20 meter upp i luften. Det tackar vi för, sa Silverholt i Discoverys sändning.

Det skulle dock bli Gustav Lindgren och hans lag som skulle få sista ordet i kvällens drabbning. Med cirka 30 minuter kvar att spela punkterade han matchen med sitt andra mål - något Helsingborg inte lyckades återhämta sig från.

I och med kvällens tre poängare gick Degerfors upp på andra plats i superettan medan Helsingborg parkerar på plats tio.

2024-04-23T20:16:23Z dg43tfdfdgfd