MåLORGIE GER CHELSEA öVERTAG I KAMP OM LIGATITELN

Chelsea körde över Bristol City med 8–0 i Super League-fotbollen – och har därmed skaffat sig ett fint läge för att vinna ligan för femte året i rad.

Guro Reiten stod för fyra av fullträffarna i målfesten inför hemmapubliken i London. Tack vare storsegern har Chelsea ett måls bättre målskillnad än Manchester City, som fortfarande är tre poäng före. Men Chelsea har en hängmatch att spela – borta mot Tottenham på onsdag – och därmed chans att ta över förstaplatsen innan den sista omgången spelas nästa helg.

Chelsea hade två landslagssvenskor, Zecira Musovic och Nathalie Björn, i startelvan. I andra halvlek fick även Johanna Rytting Kaneryd hoppa in.

Och de kan tacka en annan landslagskompis – Arsenals Stina Blackstenius – för att Chelsea har fått ett gyllene läge inför avslutningen. Tidigare på söndagen var nämligen Manchester City på väg mot segern hemma mot Arsenal, men Blackstenius såg till att ändra på allt under slutminuterna. Den svenska anfallarens kvittering kom i 89:e minuten och på tilläggstid satte Blackstenius även Arsenals segermål som skakade rejält liv i kampen om ligatiteln.

Efter mötet med "Spurs" avslutar Chelsea borta mot Manchester United på lördag. Manchester City gästar samtidigt Aston Villa.

Det kan bli en målskillnadsaffär som avgör till slut.

2024-05-05T16:06:39Z dg43tfdfdgfd