Hammarby föll överraskande hemma mot IFK Värnamo.

Gästerna vann med 2-1 efter avgörande mål från Hampus Näsström i 68:e minuten.

MATCHRAPPORT: Så var FD:s rapportering från mötet

Läcker hyllning till Mads Fenger på Tele2 med ett fint och värdigt tifo till dansken, detta då han i dag gjorde sin 200:e match i grönvitt. Härligt tryck på läktarplats.

När matchen väl kickade igång dröjde det till den åttonde minuten innan det hettade till.

Djukanovic fixade frispark nära vänster hörnflagga och när alla väntade sig inlägg testade kapten Besara en fräckis genom att dra ett skott mot bortre krysset. Bollen gick tätt över. Smart och snabbtänkt av Hammarbys storstjärna.

I den 21:a minuten skickade Boudah iväg en projektil mot mål. Bollen såg ut att kunna segla in i krysset, men i stället gick den tätt utanför Rasheeds högra stolpe.

Hammarby det bättre laget i inledningen av matchen på ett kyligt och regn i luften-Tele2. Vädret betydligt bättre på samma arena i går då Hammarbys damlag krossade Djurgården med 4-1 i ett soligt och 23-gradigt Stockholm.

Om Besara och Boudah visade prov på bra tryck i bössan var det inte samma hårda skott som Djukanovic skickade iväg i 25:e minuten. Bollen rakt på Rasheed i fint läge i straffområdet, detta efter propagandafotboll från Hammarby på offensiv planhalva.

Resterande delen av första halvlek var ganska avslagen och händelsefattig.

Gästernas Gustav Engvall, vars lag inför mötet var kraftigt nederlagstippat, sa så här om den första halvleken till Discovery i paus.

– Jag tycker vi är med, vi skapar farliga lägen. Vi experimenterar lite idag, som ni kanske ser och jag tycker det funkar bra. Vi får in bollen i bra ytor.

Tv-kanalen pratade också med Mads Fenger efter den första halvleken som var rörd av tifot innan avspark.

– Otroligt. Jag brukar inte visa mina känslor men där kände jag att tårarna kom,

I den 50:e minuten tog Värnamo överraskande ledningen med 1-0. Engvall slog en bra passning fram till Bergh som fick yta innan han sköt in bollen bakom Dovin.

Engvall fick sedan ett nästan identiskt läge några minuter senare, men bollen gick då utanför Dovins högra stolpe.

I den 58:e minuten träffade Värnamo stolpen efter ett inspel från Engvall. Bajen pressat på hemmaplan och också utbuat av publiken efter stolpträffen. Hammarbyfansen inte nöjda med sitt lag – och det med all rätt.

I den 61:a minuten tvingades Hammarbys målvakt Dovin till en vass räddning på skott utifrån.

Från ingenstans, mitt i Värnamos tryck, kvitterade Hammarby. En fin passning till en framstörtande Pinas ledde fram till kvitteringen. Pinas tog ner bollen på bröstet och lyfte läckert in 1-1,

I den 67:e minuten borde Värnamo ha gjort 2-1, men en jätteparad av Dovin räddade Bajen igen.

I stället kom 2-1 till Värnamo på den efterföljande hörnan när Näsström nickade in bollen i nät. Inte ens Dovin kunde stå i vägen då.

I den 71:a minuten träffade Värnamo återigen stolpen när Engvall curlade bollen mot bortre. Hammarbys andra halvlek bedrövlig.

Hammarby fick sedan lite tryck och inhoppande Fredrik Hammar försökte knorra in bollen i bortre krysset, men bollen utanför i minut 81.

I 91:a minuten fick Kurtulus, som var den som spelade fram till Pinas 1-1-mål, bra skottläge utanför straffområdet, men Rasheed räddade.

IFK Värnamo vann med 2-1 och Hammarby buades ut av hemmapubliken.

Startelvorna

Hammarby IF: Dovin - Skoglund, Kurtulus, Fenger, Pinas - Karlsson, Tekie - Johansson Schellhas, Besara, Djukanovic - Boudah.

IFK Värnamo: Rasheed - Winsth, Larsson, Hasic, Lohikangas - Adjei, Näsström, Wenderson - Engvall, Johnbosco Kalu, Bergh.