KLART: OTTO STENBERG LäMNAR FRöLUNDA - LåNAS UT TILL MALMö

I förra veckan blev NHL-kontraktet med St. Louis Blues klart. 

Nu meddelar Malmö att man lånar in Otto Stenberg från NHL-klubben. 

– Jag ser fram emot att ta nästa steg i min utveckling, säger löftet själv på sajten.

Det blir ingen fortsättning i Frölunda för Otto Stenberg. Den 18-årige stortalangen som slagit sig fram i Göteborgsklubben sedan U16, lämnar för en ny utmaning - i SHL-konkurrenten, Malmö

– Vi har haft en dialog under en längre tid och Otto har kommit fram till att han behöver nya utmaningar. Vi gillar Otto, men har valt att inte stå i vägen för en ung spelares vilja att utvecklas. Vi önskar honom lycka till och säger på återseende, säger Frölundas sportchef, Fredrik Sjöström på klubbens hemsida. 

Den Stenungsunds-födde forwarden skrev NHL-konrakt med St. Louis Blues så sent som i förra veckan och kommer nu att ansluta till Malmö på lån över den kommande säsongen.

– Det känns jättebra. Det ska bli väldigt kul att komma till Malmö och jag tror att det är en väldigt bra plats för mig att utvecklas på, säger Otto Stenberg själv på Malmös hemsida.

Kommer från en framgångsrik säsong

Den gångna säsongen fick Stenberg chansen i SHL vid 32 tillfällen, men gjorde även succé i BIK Karlskoga på lån till Hockeyallsvenskan - och tog Sverige till ett silver i JVM. 

– Vi är mycket glada över att Otto kommer till oss för att fortsätta sin resa. I Otto får vi in en lovande spelare som kombinerar egenskaperna tävling och spel. Han tävlar stenhårt ute på isen samtidigt som han har väldigt fin blick för spelet. Dessutom var han en ledande spelare för Sverige under JVM i Göteborg, säger Malmös sportchef, Björn Liljander på hemsidan. 

Otto Stenberg tingades av Blues i förstarundan av NHL-draften 2023, som spelare nummer 25 totalt.

TV: Tre Kronor förlorar VM-genrepet mot Finland

2024-05-06T12:17:32Z dg43tfdfdgfd