KLART: KENT NORBERG LäMNAR HV71

Det blir ingen fortsättning i HV71 för Kent Norberg efter klubbens tuffa säsong. Via sin hemsida meddelar klubben att parterna går skilda vägar.

Kent “Nubben” Norbergs sejour i HV71 blev två säsonger lång. Efter att ha undvikit degradering till Hockeyallsvenskan via en seger i den sjunde och helt avgörande matchen mot Oskarshamn i kvalet står det nu klart att parterna går skilda vägar.

– Vi har sedan säsongsslutet påbörjat en del förändringar i den sportsliga verksamheten för att kunna bygga ett starkt HV71. I samband med det har vi haft en dialog med Kent om hans framtid i klubben. Vi har nu gemensamt landat i att våra vägar skiljs åt redan nu, säger klubbens tillförordnade ordförande Andreas Davidsson.

Har kopplats samman med Chris Abbott

Norbergs avtal sträckte sig egentligen över säsongen 2024/25. HV71:s målsättning är att presentera en ny general manager i klubben inom kort.

– Vi har en långsiktig plan att även rekrytera en assisterande sportchef på heltid, men det till säsongen 2025/2026. När det gäller Oscar Sundh, som jobbat med spelarutveckling av våra unga killar, pågår en diskussion om framtiden. Vi är väldigt nöjda med Oscars jobb i den rollen och hoppas på en fortsättning, säger Davidsson.

Expressen har tidigare rapporterat att Rögles tidigare sportchef Chris Abbott är aktuell för en roll inom HV71.

TV: Peter Forsberg om Colorado Avalanche

2024-04-29T12:35:22Z dg43tfdfdgfd