ISAK BLEV HISTORISK NäR AHMEDHODžIć åKTE UR PL

Newcastle United ställdes mot Sheffield United under lördagen.

Då blev Alexander Isak den främste svenske målskytten i en Premier League-säsong – någonsin.

Alexander Isaks blev tvåmålsskytt mot Sheffield United under lördagen. Målet var hans 18:e och 19:e ligamål för säsongen – och därmed slog han Zlatan Ibrahimovics målrekordrekord.

Säsongen 2016/17 gjorde Ibrahimovic 17 mål för Manchester United. När Isak slog rekordet blev han den främste svenske målskytten i en Premier League-säsong någonsin.

Den svenska landslagsanfallaren inledde matchen från start för Newcastle – och på andra sidan stod Svensk-bosniern och den tidigare Malmö FF-spelaren Anel Ahmedhodžić. Emil Krafth inledde på bänken för Newcastle.

Matchen hann bara pågå i fem minuter innan Ahmedhodžić slog till på nick.

Det var i den 26:e minuten som Isak slog till för första gången när han smällde in kvitteringsmålet för Newcastle. Men mer skulle det bli för landslagsanfallaren. I den 61:a minuten smällde han in ytterligare ett mål från straffpunkten. Målet betydde 3–1 till Newcastle.

Matchen slutade 5–1 till Newcastle och det står klart att Anel Ahmedhodžićs Sheffield United åker ur Premier League.

2024-04-27T16:10:49Z dg43tfdfdgfd