FC ROSENGåRD OCH FCK INLEDER SAMARBETE

FC Rosengård och FC Köpenhamn har kommit överens om ett samarbete.

"Hos FCR har vi ett mål om att erbjuda utbildning och utveckling på hög nivå till många fler barn", skriver Rosengårds klubbchef Johan Glennmo.

Denna tisdagsmorgon gick FC Rosengård ut med en pressrelease om att man, tillsammans med FC Köpenhamn, vill utveckla damfotboll och talangutveckling i Öresundsregionen.

"Svensk fotboll ligger efter i talangutveckling och det gäller också Rosengård. Därför är det en dröm som uppfylls när vi nu kan samarbeta med några av Skandinaviens bästa inom talangutveckling. Hos FCR har vi ett mål om att erbjuda utbildning och utveckling på hög nivå till många fler barn och unga och detta är ett mycket viktigt steg på vägen", skriver Rosengårds klubbchef Johan Glennmo.

FCK uttalar sig om samarbetet.

– Vi har stora ambitioner för vårt damlag och därför är det naturligt att hämta inspiration hos dem som tillhör de bästa. I Danmark har vi fortfarande mycket att lära oss inom damfotbollen och eftersom FC Rosengård är bland de ledande i Norden kommer vi nu att gå i mästarlära för att utveckla ett damlag på internationell nivå. Det här partnerskapet är helt unikt för dansk flick- och damfotboll, säger Rebecca Steele, projektchef hos FCK.

I augusti kommer FC Köpenhamn att starta sitt första damlag i danska division 2.

***

TV:

2024-05-07T07:27:42Z dg43tfdfdgfd