ELFSBORGS LAGKAPTEN FRUSTRERAD: "SVåRT ATT FöRLIKA SIG MED"

BORÅS/STOCKHOLM. Elfsborg föll mot Kalmar FF denna måndag.

Boråsarnas Johan Larsson är inte alls nöjd.

– Det är inte godkänt, så mycket mer går det inte att säga om det, säger lagkapten efter matchen.

Elfsborg har haft en tuff start på Allsvenskan i år. Efter tre omgångar hade man plockat fyra poäng.

På måndagen spelade man mot Kalmar FF på Borås Arena.

Då slutade det med noll poäng för fjolårets tabelltvåa.

Matchvinnare blev Kalmars Simon Skrabb efter ett drömmål i den 55:e minuten.

Elfsborg kunde därefter inte replikera och Kalmar vann med 1-2.

Elfsborgs lagkapten Johan Larsson var inte nöjd. Men blickar redan framåt.

– Det är två matcher till här inom en vecka, så att det är viktigt att inte bryta ihop för mycket, även om det är jäkligt surt och tufft just nu. Vi måste acceptera läget och någonstans försöka ta det vidare framåt.

Vad känner du inte funkar idag?

– Jag tycker det går lite långsamt överlag. Jag tycker Kalmar spelar långsamt och vi är på vippen att vinna bollen några gånger centralt i första halvlek, vi kommer nästan fram.

– Sen har vi en bra start av andra halvlek, med mål direkt och får en injektion med Noah (Söderberg) och Ahmed (Qasem) som byttes in. Vi blev rakare och lite mer aggressiva och vi vinner bollen mer i 50/50-lägena.

– Det som känns surt är att de har två lägen som de gör mål på. Det är svårt att förlika sig med.

Jimmy Thelin har konstaterat att Elfsborg i alla matcher, förutom mot Västerås SK, haft dåliga perioder efter att man släppt in mål. Där får Elfsborgs-tränaren medhåll av lagkaptenen.

– Jag tycker att vi är bra när vi gör 1-1 och är bra när vi trycker på efteråt. Sen kommer målet från ingenstans – en spelvändning och sen en boll snett inåt bakåt i vårt straffområde…det är ett jättefint mål av Simon Skrabb, det är bara hatten av.

– Men på nåt sätt så är det som att vi frångår allt som har funkat i första 10-15 i andra halvlek där. Då börjar vi spela långt från Marcus (Bundgaard) eller Terry (Yegbe) upp mot (Lars) Saetra som är 2,90 lång…det kanske inte är ett framgångsrecept i den här typen av matcher.

– Så det blir lite allt på ett kort och mycket längre bollar. Forceringsfasen börjar lite för tidigt, jag vet inte när de gör andra målet, men det känns som att det är lång tid och det är någonting som vi får ta med oss och jobba vidare på.

Fyra poäng på första fyra matcherna. Hur ser du på allsvenska starten totalt sett?

– Det är inte godkänt, så mycket mer går det inte att säga om det.

– Vi har haft perioder som varit bra, men inga sammanhängande 90 minuter som varit tillräckligt bra för att göra att vi ska ha med alla tre poäng.

– Så surt men vi har alla förutsättningar för att vända det här. Vi har en bra grupp som är redo att göra jobbet. Nu är det det som det handlar om.

Går det att sätta fingret på vad ni behöver förbättra?

– Men det är det som Jimmy (Thelin) varit inne på. Vi kommer inte att hålla clean sheet i 36 omgångar framåt, vi kommer släppa in mål, så vi måste lära oss att hantera de stunderna.

– Vi får acceptera att ibland har motståndarna bollen och ibland så måste vi driva matcherna lite mer än vad vi klarar av för tillfället.

Hur känner du med din egen insats? Hade du velat vara mer involverad?

– Ja, det vill jag alltid vara.

***

2024-04-22T20:17:59Z dg43tfdfdgfd