TRE KRONOR NOLLAT IGEN: "VäLDIGT FRUSTRERANDE"

Fjärde matchen. Tredje förlusten.

Tre Kronor avslutade "Finnkampen" med en ny förlust, 0–3.

Det är så klart väldigt frustrerande att gå två matcher här på hemmaplan och inte göra mål, säger förbundskapten Sam Hallam.

Tre Kronor laddar upp inför VM och har nu spelat fyra träningsmatcher mot Finland. Den fjärde och sista matchen inleddes med en mållös första period i Saab arena i Linköping. En period där det varken bjöds på särskilt många heta målchanser eller skott överlag (5–4).

– Vi vet att han (Emil Larmi, Finlands målvakt) är duktig men det är klart att vi måste in med folk där och skjuta ännu mer, sade Sveriges Samuel Johannesson till Viaplay efter första perioden.

"Nöjd med den delen"

Den andra perioden blev desto mer händelserik. Men det var Finland som fick jubla. Efter en snabb spelvändning och ett skott i krysset satte Örebro-spelaren Hannes Björninen 1–0. Ledningen utökades sedan av Markus Nurmi som tog sig framåt och satte 2–0.

Sverige jagade en reducering men misslyckades igen med att spräcka nollan. Slutresultatet blev 3–0 till Finland efter ett sista mål i tom kasse.

Sam Hallam tyckte att det var ett steg framåt jämfört med den senaste matchen, som också spelades i Linköping.

– Vi är väldigt missnöjda och besvikna med vår insats i går. Jag tycker att vi kommer ut och spelar som ett mycket bättre hockeylag i dag. Jag är nöjd med den delen, säger han till Viaplay.

"Det syns lite på oss bitvis"

Men samtidigt fanns det en besvikelse.

– Det är så klart väldigt frustrerande att gå två matcher här på hemmaplan och inte göra mål. Och det syns lite på oss bitvis, säger Hallam.

Härnäst väntar Euro Hockey Tour innan VM börjar den 10 maj.

2024-04-24T19:38:44Z dg43tfdfdgfd