STINA NILSSON KAN BLI VM-AKTUELL

Stina Nilsson kan få chansen i skid-VM i Trondheim nästa år. Skulle hon kvalificera sig står landslagets dörr till mästerskapet öppen.

Jag kommer absolut att hålla ögonen på Stina, säger landslagschefen Anders Byström till Expressen.

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte – men för bara några veckor sedan kom beskedet att stjärnan lägger bössan på hyllan för att satsa på längdskidor igen, den här gången långloppscupen Ski Classics.

– Redan när jag bytte till skidskytte så har jag sett mig själv som en trestegsraket nästan. Det kommer vara längdskidor, skidskytte och sen kommer jag prova långlopp. Och nu känns det väldigt rätt och spännande, sade hon till SVT då.

Att Nilsson nu vänder tillbaka till skidåkning utan bössa på ryggen gör att landslagschef Anders Byström får anledning att hålla ett extra öga på långloppscupen. Skulle hon göra det bra där kan landslaget öppna dörren för skid-VM 2025.

– Det är kul för oss att hon så att säga kommer tillbaka nu. Stina konkurrerar precis som alla andra om en plats till VM. Plötsligt kan hon ju hitta något och vara tillbaka som den gamla Stina i längdspåren. Då blir det ju jättespännande, säger Byström.

Det räcker dock inte med att göra det bra i Ski Classics. Till Expressen säger Byström att Nilsson för att vara aktuell till VM måste åka någon form av uttagningslopp.

2024-05-07T05:57:16Z dg43tfdfdgfd