MåLDROTTNINGEN FIXADE IFK-JUBEL

Damallsvenskans hetaste målskytt fixade segerjubel för IFK Norrköping.

Sara Kanutte Fornes gjorde två mål när nykomlingen AIK besegrades på bortaplan med 3–2.

Nu toppar norskan, som är utlånad av svenska mästaren Hammarby, skytteligan i damallsvenskan med fem gjorda mål.

Kanutte Fornes nickade in ledningsmålet 2–1 i 31:a minuten och satte 3–1 från nära håll i 44:e minuten.

Mål som nykomlingen inte kunde resa sig ifrån. Det blev en hemmareducering i andra halvlek där AIK pressade på, men Norrköping kunde hålla undan och ta säsongens andra seger. Laget står på sju poäng efter fyra spelade matcher.

AIK har haft det tufft i återkomsten, är fortfarande poänglöst och har släppt elva mål på sina fyra första matcher.

Nykomlingskollegan Trelleborg ledde länge hemma över Växjö, men gästerna vände och vann med 2–1 efter två sena mål.

Dessislava Dupay kvitterade i 83:e minuten och gjorde frispelad också segermålet på tilläggstid.

Dupay är uppe i fyra gjorda mål hittills.

Trelleborgs ledningsmål genom Lova Sternfeldt var Skånelagets första historiska mål i damallsvenskan.

2024-05-04T13:02:52Z dg43tfdfdgfd