LIVERPOOLS BLYTUNGA SMäLL – FöRLORADE DERBYT

Jürgen Klopps dröm om att avsluta Liverpool-tiden med en andra ligatitel börjar se mer och mer avlägsen ut.

Everton vann derbyt med 2–0.

Det var efter en riktigt tilltrasslad situation som Everton tog ledningen i den 27:e minuten. Liverpool lyckades inte få undan bollen varpå backtalangen Jarrad Branthwaite – till slut – kunde sätta 1–0.

I den andra halvleken utökades ledningen då Dominic Calvert-Lewin visade prov på både spänst och tajming och nickade in en hörna till 2–0.

Liverpool hade ett stort bollinnehav och var senare ytterst nära en reducering då Luis Diaz dundrade iväg ett skott i stolpens insida. Men det ville sig inte för Liverpool borta på ett kokande Goodison Park.

Förlusten innebär att laget har tre poäng upp till serieledarna Arsenal, med lika många matcher spelade och fyra matcher kvar totalt. Trean Manchester City är en poäng, och två matcher färre spelade, bakom Liverpool.

Besvikelse hos Liverpool – och samtidigt en stor glädje i Everton. Segern innebär att laget tog ett stort steg mot ett säkrat kontrakt i Premier League.

2024-04-24T21:08:58Z dg43tfdfdgfd