KRöNIKOR: TORONTOS BACKAR KAN VARKEN åKA ELLER SKJUTA

Ännu en säsong, ännu ett slutspelsfiasko för Toronto Maple Leafs. I en krönika på supportersajten Editor in Leaf lägger skribenten James Tanner mest skuld på tränarna och ledningen. Han tycker däremot inte att stjärnanfallarna Auston Matthews, William Nylander och Mitch Marner förtjänar kritik.

”Det var inte de som valde att fylla upp lagets backsida med ett gäng killar som inte kan transportera, skjuta eller passa pucken”, skriver han.

På en annan supportersajt, Maple Leafs Hotstove, frågar sig Anthony Petrielli vad stjärnbacken Morgan Rielly gjorde på Bostons avgörande 2–1-mål.

”Morgan Rielly åkte extremt långsamt tillbaka till pucken. Jag vet inte varför Rielly såg så långsam ut i hela serien, men det är verkligheten.”

I Boston Globe skriver krönikören Kevin Paul Dupont att Boston lyckades undvika en ”plågsam sommar”. Förra året åkte Boston ut i åttondelsfinalen efter att ha tappat 3–1 i matcher till 3–4. I år höll det på att sluta exakt likadant, men tack vare enkelt och effektivt spel lever Stanley Cup-drömmen.

Relaterade länkar:

James Tanner: Tankar efter ännu ett slutspelsnederlag (editorinleaf.com)

Anthony Petrielli: Matchen i tio punkter (mapleleafshotstove.com)

Kevin Paul Dupont: En enkel formel tog Bruins till seger (Boston Globe)

Läs mer om NHL 23/24 på Omni

2024-05-05T07:22:44Z dg43tfdfdgfd