KRAVET På WILLIAM POROMAA EFTER TäVLINGEN: "SITTA I FäNGELSE"

Den svenska längdskidåkaren William Poromaa ställde upp i en rullskidortävling i Norge förra sommaren. Hemresan skulle dock visa sig bli en kostsam sådan.

Längdskidsäsongen 2023/2024 börjar lida mot sitt slut. När femmilen avgjordes i Norge var den svenska stjärnan William Poromaa med och tampades om medaljerna in i det sista. Dessvärre föll han i den sista backen och skadade tummen.

Den kommande helgen väntar den sista tävlingen för säsongen då världscupen kommer till Sverige och Falun. Inför tävlingen ligger Poromaa på en tolfteplats i den totala världscupen, tätt följt av landslagskollegan Jens Burman, som huserar på trettonde plats.

Galna rasslet i William Poromaas telefon efter uppbrottet med Frida

William Poromaa: "Det gick för fort"

I en intervju med Expressen avslöjar dock Poromaa om ett trist öde som inträffade när han var i Norge och tävlade på rullskidor. 

Händelsen utspelade sig efter "Toppidrottsveckan" sommaren 2023. William Poromaa satte sig då i bilen efter tävlingen för att köra hem till Sverige igen. Och den resan skulle visa sig vara kostsam för svensken.

– Det gick för fort helt enkelt, och de är ju stränga med sånt här, berättar Poromaa för Expressen.

Frida Karlsson bryter tystnaden – efter uppbrottet från William Poromaa: "Lever livet"

Kravet på William Poromaa: "Betala eller..."

När han återvänt från Norge gav han sig iväg på träningsläger till Italien, och det var då han fick ett samtal från sin pappa som hade något att berätta.

– Det hade kommit ett litet brev. Och det landade hemma hos mor och far, så pappa ringde upp mig. Det var dålig stämning. Pappa sa bara ”antingen betalar du det här eller också får du sitta i fängelse”.

Med en skämtsam ton berättar då William Poromaa att han bemötte sin pappa med att säga att han gärna åkte tillbaka till Norge för att ”sitta av två veckor”. Det blev det dock aldrig något av utan fortkörningsboten betalades.

– Det blev 12 000 kronor. Så det var ju väldigt onödigt. Och klantigt av mig.

Uppbrott och Tinder – här är alla paren i skidlandslaget

Frida Karlssons nakenchock efter nyheten: "Sprang ut"

LÄS MER:

Pengaregn över Frida Karlsson – så firade hon krossen i Norge

Så ska Sveriges skidstjärnor skyddas i spåret: "Oroliga"

Frida Karlssons kryptiska svar på frågan om hon är singel

Galna rasslet i William Poromaas telefon efter uppbrottet med Frida

2024-03-11T13:57:52Z dg43tfdfdgfd