VILLE POKKA OCH JORDAN MURRAY FåR LäMNA SINA KLUBBAR

Flera klubbar runt om i Europa ändrar om i sina trupper till nästa säsong. 

Det står nu då klart att de tidigare SHL-backarna Ville Pokka och Jordan Murray får lämna sina klubbar och blir fria på marknaden. 

Säsongen har tagit slut för en stor del av klubbarna i hockey-Europa och det börjar därmed röra sig på spelarmarknaden inför nästa säsong. 

Två av klubbarna som nu presenterar truppändringar är schweiziska SC Bern och tyska Adler Mannheim. Det står då klart att två tidigare SHL-backar blir tillgängliga på marknaden. 

Ville Pokka är en av tolv spelare som får lämna SC Bern inför nästa säsong. Pokka inledde säsongen i EHC Biel men flyttade sedan till Bern, totalt blev det tio poäng på 34 matcher för finländaren i Schweiz. 

Säsongen 2022/23 spelade Pokka i Färjestad där han gjorde 22 poäng på 49 matcher vilket var näst bäst bland lagets backar. Han har varit en given back i Finlands landslag där han var med och vann både OS-guld och VM-guld 2022.

Svensk-tysken lämnar också Mannheim

I Adler Mannheim får sex spelare nu lämna. Svensktysken Magnus Eisenmenger är en av dem som inte erbjuds något nytt kontrakt. Den tidigare Almtuna- och AIK-forwarden lämnar då efter 15 matcher i klubben. 

En annan som lämnar Mannheim är backen Jordan Murray som bara gjorde sju poäng på 41 matcher under säsongen. Murray värvades till HV71 under säsongen 2020/21 där han gjorde sex poäng på 17 matcher när laget åkte ut ur SHL. 

Adler Mannheim inledde säsongen med både en svensk tränare och en svensk sportchef men efter en tung start så fick både Johan Lundskog och Jan-Axel Alavaara sparken. Sedan dess har tidigare NHL-tränaren Dallas Eakins kommit in som både huvudtränare och sportchef för klubben.

TV: Summering av HV71:s säsong

2024-04-06T11:07:58Z dg43tfdfdgfd