UPPGIFTER: CARL DAHLSTRöM KLAR FöR LUGANO

Efter uttåget med Färjestad ser Carl Dahlström ut att lämna lubben. Enligt Värmlands Folkblad är han klar för spel i Lugano.

För ett par veckor sedan rapporterade Sportbladet att Carl Dahlström var aktuell för en flytt till Schweiz inför nästa säsong. Rapperswil-Jona nämndes då som den klubb som skulle vara aktuell för Tre Kronor-backen, men någon flytt till det Stefan Hedlund-coachade laget ser det inte ut att bli.

Enligt Värmlands Folkblad är Dahlström i stället överens med kvartsfinallaget Lugano. Enligt tidningen får Färjestad en förutbestämd summa som Lugano tvingas betala för att aktivera den Schweiz-klausul som backen har i sitt kontrakt för att möjliggöra flytten.

Vände hem till Sverige i somras

Dahlström anslöt till Färjestad inför den här säsongen efter att ha spenderat sju säsonger i Nordamerika. I grundserien stod 29-åringen för 15 poäng (1+14) på 50 matcher, medan han i kvartsfinalserien mot Rögle producerade två poäng (0+2) på lagets fyra förlustmatcher.

I Lugano spelar den här säsongen svenskarna Calle Andersson och Mario Kempe, där den förstnämnde har kontrakt över säsongen 2025/26 medan den sistnämndes avtal löper ut efter säsongen. Just nu spelar klubben en dramatisk kvartsfinalserie mot Fribourg-Gottéron som avgörs i kväll i en sjunde och helt avgörande match i Fribourg.

TV: Mathias Bromé om att uppfylla NHL-drömmen

2024-03-28T08:47:23Z dg43tfdfdgfd