TV: TORONTO UTSLAGNA IGEN - HAMPUS LINDHOLM STOR HJäLTE FöR BOSTON

Toronto fastnade återigen i gamla hjulspår. 

Sjunde mötet med Boston slutade med en 1–2-förlust - efter Hampus Lindholms show. 

– Vi kunde inte vara stoltare över oss själva, säger Pastrnak efter sitt övertidsavgörande i sjunde mötet. 

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Ännu en gång åker Toronto Maple Leafs ur Stanley Cup i den första runda, och ännu en gång har man blivit besegrade av Boston Bruins. Nattens 2–1-match mellan lagen cementerade 4–3-vinsten sett till matcher och därmed det sjunde raka slutspelsmötet mellan lagen som slutat med en Bruins-seger. 

Den stora hjälten denna gång? Jo, det blev den svenske backen Hampus Lindholm. 30-åringen från Helsingborg satte inte bara den viktiga kvitteringen i mitten av andra perioden, utan spelade sedan fram David Pastrnak till 2–1-avgörandet i förlängningen.

– Det var ett stort ögonblick. Mycket glädje, lite lättad också. Det var en jämn match, så det var skönt att ta det. Vi kunde inte vara stoltare över oss själva, säger Pastrnak till NHL.com. 

William Nylander till VM?

För Toronto gick det återigen inte riktigt vägen. Precis som historien visar vek man när sig när det gällde som mest och får åka på tidig semester. Den enda som återigen hittade nät var William Nylander. Stjärnsvensken som bar laget till det sjunde mötet med två mål satte inatt 1–0 och var även mycket nära att avgöra med två sekunder kvar av ordinarie tid.

– Det är ett ögonblick där man måste nypa sig själv, game 7, övertid på hemmaplan. Det är sådant som man drömmer om som barn. Jag tänkte bara ett skott i taget, gjorde mitt jobb och njöt av det hela, säger Swayman som då stod för räddningen.

Efter Nylanders chans kom avgörandet på övertiden och svensken kunde konstatera att 2023/24 är över… eller? 

Leafs uttåg innebär att Sveriges förbundskapten, Sam Hallam säkerligen hoppas att Nylander kan bli nästa NHL-svensk att ansluta till VM-truppen, men ännu är det inte säkert om det blir fallet. Toronto skulle mycket väl vilja undersöka Nylander ytterligare efter migränen som stoppade honom från spel i de tre första mötena med Boston. 

Bland svenskarna som kan bli tillgängliga finns nu även Nylanders lagkamrater, Pontus Holmberg, Timothy Liljegren och Calle Järnkrok.

TV: William Nylanders succénatt mot Boston

2024-05-05T06:27:51Z dg43tfdfdgfd