SIMON RYFORS LäMNAR RöGLE

Simon Ryfors vände tillbaka till Rögle och skrev ett fyraårskontrakt med SM-finalisten inför den här säsongen. Nu lämnar Ryfors klubben efter en säsong för spel i schweiziska Davos.

SM-finalisten Rögle meddelar via sin hemsida att lagets nyckelforward Simon Ryfors kommer att lämna klubben efter en säsong på det fyraårskontrakt han skrev med klubben förra våren.

– Vi vill tacka Simon för den här säsongen. Han har fått en möjlighet som han vill ta. Vi längtar efter att få jobba med honom igen och önskar honom lycka till på nästa äventyr, säger sportchefen Hampus Sjöström.

Simon Ryfors klar för Davos

Ryfors vände tillbaka till Rögle inför den här säsongen och skrev på ett fyraårskontrakt med klubben efter att ha spenderat de två föregående säsongerna i AHL-klubben Syracuse Crunch. Forwarden stod för 28 poäng på 48 grundseriematcher samt ta poäng på 15 matcher i SM-slutspelet när Rögle tog SM-silver.

I januari kunde Helsingborgs Dagblad avslöja att Ryfors skulle lämna klubben efter säsongen för att flytta till Davos. Under tisdagsförmiddagen bekräftade klubben värvningen av både Ryfors och Rögle-kompisen Adam Tambellini.

– Simon är en komplett tvåvägscenter och som kan styra sin kedja med sin snabbhet och intelligens, säger general managern Jan Alston.

Ryfors och Tambellini har skrivit på varsitt tvåårskontrakt med Davos.

TV: Alla mål från nattens Stanley Cup

2024-05-07T08:05:01Z dg43tfdfdgfd