SERGEJ BOBROVSKIJS GALNA RäDDNING: "JAG VAR I CHOCK"

Vi har kanske redan fått se slutspelets svettigaste räddning. 

Med hjälp av Sergej Bobrovskijs galna insats leder Florida 2–0 i matcher mot Tampa Bay.

– Det var otroligt. Jag älskar det, säger Panthers Aaron Ekblad till NHL.com efter 3–2-segern.

Se räddningen i videospelaren ovan. 

Det finns inte många som kan göra det, men på isen i nattens möte mellan Florida Panthers och Tampa Bay Lightning fanns två målvakter som båda bjöd upp till dans. Den stora vinnaren? Sergej Bobrovskij. 

Den ryske målvakten stod för vad som kan bli hela Stanley Cup-slutspelets svettigaste räddningar när Tampas Matt Dumba fick pucken till sig framför vad som såg ut som ett öppet mål. Bobrovskij som fortfarande låg och simmade på isen vid det tillfället, verkade vara bortspelad, men slängde sig tillbaka framför buren och fick en handske på pucken. 

– Jag tror att första skottet missade mål och vid det andra var jag lite sen. Det var desperation. Jag försökte kasta dit så mycket kropp som möjligt och lyckades rädda den, säger burväktaren. 

Räddningen kom mot slutet av den andra perioden och höll kvar mötet vid 2–2 efter att Tampa tagit sig ikapp Panthers från 0–2. Den fick även hela publiken att sjunga “Bob-by, Bob-by.”

– Vi har en fantastisk kille i buren. Jag såg den (räddningen) och kommer troligen få se den någonstans resten av mitt liv, säger Barkov till NHL.com.

Avgjorde på övertiden

Även motståndarna fick hålla upp händerna efter 2–3-förlusten och konstatera att räddningen säkrat segern för Panthers. 

– Kalla det skicklighet, kalla det tur, kalla det vad du vill. Det är en atletisk målvakt och han gör det i desperation och… det är en jäkla räddning, säger Tampa Bays Stamkos till NHL.com.

Som sagt slutade det hela istället med 3–2 till Florida. Efter räddningen höll Sergej Bobrovskij tätt och tog matchen till övertid. Väl där fick han se hur Carter Verhaeghe satte tredje pucken bakom Tampas egna storspelande ryske målvakt Andrej Vasilevskij.

– Det är två av de bästa. Att sitta här på den största scenen, i den bästa ligan i världen och kolla på två killar som gör upp så där… ibland måste man bara sitta här och förundras, säger Lightnings coach Jon Cooper. 

I och med segern har nu Florida 2–0 i matcher i åttondelsfinalen.

TV: Joel Persson om tiden med Connor McDavid

2024-04-24T06:35:07Z dg43tfdfdgfd