ROBIN JOHANSSON SLUTAR – SOM 28-åRING

Robin Johansson spelade 15 matcher med Nybro i Hockeyallsvenskan den här säsongen. Nu väljer 28-åringen att avsluta hockeykarriären.

Via sin hemsida meddelar Nybro att målvakten Robin Johansson väljer att avsluta sin hockeykarriär för att i stället satsa på sin civila karriär.

– Det har varit en ära att representera Vikings under de senaste fem säsongerna och på nära håll fått se de enorma framstegen föreningen gjort på alla plan. Med den passionen och gemenskapen som finns i staden är jag säker på att framgången kommer fortsätta, säger Johansson till klubbens hemsida.

Anslöt till Nybro 2019

Robin Johansson anslöt till Nybro från Karlskrona inför säsongen 2019/20 och spelade totalt 148 matcher under sina fem säsonger i klubben. I Hockeyallsvenskan stod 28-åringen denna säsong 15 matcher för nykomlingen, där han loggade fem segrar och en räddningsprocent på 89,0 procent.

– Robin blev startskottet på spelarsidan för den resa som sedan gjorts mot HockeyAllsvenskan. Han bidrog stort på isen med sina prestationer men också som en ledare i omklädningsrummet. Fem säsonger i klubben med stora framgångar, all respekt till Robins insats för Nybro Vikings, säger sportchefen Rasmus Aro.

TV: Här överraskas Ebba Hedqvist med Eliteprospetcs Award

2024-03-28T12:47:44Z dg43tfdfdgfd