NIO SPELARE LäMNAR VIMMERBY EFTER UPPFLYTTNINGEN

Vimmerbys utrensning inför den historiska första säsongen i Hockeyallsvenskan har börjat. Efter tränarens avsked lämnar nu nio spelare. 

“Tack för era insatser i Vimmerby Hockey och lycka till i framtiden”, skriver klubben.

Scott Hector, Erik Fernhall, Adam Lindblad, Oskar Humble, Filiph Åström, Martin Pärna, Olle Söderlund, Isac Göransson och Gustav Karlsson. Det är namnen på de spelare som nu tackas av i Vimmerby efter klubbens historiska bedrift där man säkrade spel i Hockeyallsvenskan för första gången. 

Detta kommer även efter att tränaren, Hampus Sylvegård gjort klart med ett nytt jobb, bredvid Tommy Samuelsson i Nybro. Därmed står nu Vimmerby med ett blankt papper inför den tuffa utmaningen som väntar säsongen 2024/25.

– Det kommer givetvis vara tungt de första åren och svårt att vara kvar i allsvenskan, men jag tror att vi har ganska bra chans att etablera oss. Vi har en stomme med egna produkter som ingen annan klubb har och som gör att det här så unikt. Det är det som gjort att det här är möjligt och det är en enorm fördel att ha. Sen kan man krydda på den stommen med spelare som passar in, sade kaptenen, Jakob Karlsson till hockeysverige.se efter att uppflyttningen var säkrad.

TV: Mika Zibanejads succénatt mot Carolina

2024-05-06T08:31:46Z dg43tfdfdgfd