NIKLAS OLAUSSON BEKRäFTAR: AVSLUTAR KARRIAREN

Gårdagens kvartsfinalförlust mot Växjö blev Niklas Olaussons sista match. I och med slutspelsuttåget avslutar veteranen sin karriär.

– Det var inte så här man ville sluta, säger han till klubbens hemsida.

I samma stund som Kalle Kossilas övertidsavgörande godkändes efter videogranskning tog Niklas Olaussons karriär som hockeyspelare slut.

I en videointervju på klubbens hemsida bekräftar veteranen att han nu spelat sin sista hockeymatch.

– Den (karriären) är över. Det var inte så här man ville sluta, men att få sluta i den här fullsatta arenan, med dessa fans… Det är klart att man vill ta guld, men det är magiskt ändå. Jag älskar den här klubben och har gjort det sedan jag kom upp hit, säger Olausson.

"Magiska fans och en magisk stad"

37-åringen anslöt till Luleå för sin första sejour i klubben 2009 efter att ha gjort stor poängsuccé i Hockeyallsvenskan med Västerås. Därefter lämnade han klubben 2014 för att sedan återvända igen 2017.

Efter säsongen 2020/21 såg han ut att ha gjort sin sista match för klubben, men veteranen hämtades tillbaka under slutskedet av fjolårssäsongen och återvände sedan på nytt i slutet av november denna säsong.

– I elva år har man försökt att ge dem ett SM-guld. Tyvärr har man inte lyckats, men det tar inte bort alla minnen man bär med sig. Det är magiska fans och en magisk stad, säger Olausson.

Utöver Luleå spelade Niklas Olausson även SHL-hockey med Linköping och har även spelat för tre olika schweiziska klubbar i form av Biel, Visp och Basel. Under sin SHL-karriär producerade han 297 poäng på 482 grundseriematcher samt 40 poäng på 81 slutspelsmatcher.

TV: Veckans snyggaste räddningar av NHL-svenskar

2024-03-28T09:32:30Z dg43tfdfdgfd