MORA VäRVAR MARTIN JOHNSEN

Martin Johnsen gjorde en hel del poäng i norska Storhamar. Nu är han klar för spel i Mora.

– Vi har följt Martins utveckling i flera år och är väldigt glada att han valt Mora IK, säger sportchef Andreas Hägglund.

Martin Johnsen har tidigare spelat för Färjestad under två år, men tillhörde då närmast uteslutande juniorlagen. Efter ett år hemma i Norge är han nu tillbaka i svensk hockey igen - men den här gången blir det spel i Mora. Det Mora som tappar tre av Johnsens lagkamrater från JVM i form av Michael Brandsegg-Nygård, Petter Vesterheim och Noah Steen.

Johnsen gjorde själv fyra poäng på fem matcher i årets JVM, och 40 poäng på 35 matcher för norska Storhamar. Som han dessutom vann mästerskapgsuldet med.

Martin Johnsen är klar för Mora

Nu är han alltså tillbaka i svensk hockey.

– Att komma tillbaka till Sverige och spela för Mora känns som rätt steg för mig i karriären. Jag är ju god vän med både Petter (Vesterheim), Noah (Steen) och Michael (Brandsegg/Nygård). Vi har ju vuxit upp tillsammans i olika landslag. Dom har bara haft positivt att säga om laget, coacherna, staden och allt, säger han till Moras hemsida.

20-årige Johnsen hyllas av sportchefen Andreas Hägglund.

– Martin är otroligt spelintelligent. Han är spelskicklig och hittar bra passningar. Likaså är han duktig i spelet med puck.

TV: Målen från nattens Stanley Cup

2024-05-01T13:58:20Z dg43tfdfdgfd