MORA VäRVAR 18-åRIGE JOEL OLEROT - TILL A-LAGET

Från IFK Falköping, vidare till Rögle och bänken i SHL. 

Nu ska Joel Olerot få chansen att slå sig in i Mora och Hockeyallsvenskan. 

– Joel kommer starta i A-lagstruppen, säger sportchefen Andreas Hägglund på hemsidan.

Mora fortsätter att värva ungt och spännande inför den kommande säsongen i Hockeyallsvenskan. Näst på tur att ansluta är snart 19-årige backen, Joel Olerot, som senast kommer från ett tredje år i Rögle som slutade med att han noterades för två SHL-matcher.

– Jag har hört väldigt bra saker som Mora och deras utveckling av spelare. Därför kändes det här som ett naturligt val. Mitt mål är att utveckla mig så mycket som möjligt, både som hockeyspelare och person. Målet är att slå sig in i och ta en plats i A-laget, säger han själv på Moras hemsida.

Ja, A-laget är dit han ska. Mora skriver själva att deras tanke är att ge Olerot chansen i A-laget direkt, redan under 2024/25. 

– Joel är en tvåvägsback med bra skridskoåkning, han är tuff att möta och duktig i det fysiska spelet. Det är en spelare som vi följt under en längre tid, varit bra i j20 serien och fått träna en hel del med Rögles SHL lag. Vi tror att Joel har en fin utvecklingskurva framför sig hos oss i Mora och är glada att han valt att spela här. Joel kommer starta i A-lags truppen och varva A-lagsspel med J-20 spel under säsongen, säger sportchefen Andreas Hägglund.

Den gångna säsongen stod Olerot för 15 poäng på 47 matcher i Rögles J20. Dessförinnan var han med och tog JSM-guld 2023.

TV: Tre Kronor förlorar VM-genrepet mot Finland

2024-05-07T14:21:00Z dg43tfdfdgfd